Promenada Operei, o seară de vară cu arii celebre

0

Sâmbătă, 29 august 2015, de la ora 20:30, pe Esplanada Operei Naţionale Bucureşti, spectacol în aer liber cu arii celebre interpretate de cele mai apreciate voci ale scenei româneşti. Conceptul Promenada Operei din 2015 este intitulat Open Air Opera Classica, marcă a unei stagiuni aflate sub semnul unora dintre cele mai aplaudate titluri de operă şi de balet din întreaga lume. 

Evenimentul a devenit o tradiţie a Operei Naţionale din Bucureşti şi atrage an de an mii de spectatori.

Cea de a 11-a ediţie a Promenadei Operei aduce împreună pe aceeaşi scenă unele dintre cele mai apreciate voci, printre care Lucian Corchiş, Maria Jinga, Irina Iordăchescu, Liviu Indricău, Iulia Isaev, Sorina Munteanu şi Madeleine Pascu, dar şi pe George Ionuţ Vîrban, câştigătorul Premiului Radio România Cultural la recent încheiatul concurs internaţional de canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”.

Alături de aceştia, Orchestra Operei Naţionale Bucureşti, condusă de dirijorul Cristian Sandu, şi Corul Operei sub bagheta maestrului Stelian Olariu.

În premieră, publicul va putea urmări fragmente din spectacolele de operă care vor fi prezentate în noua stagiune şi momente din cele mai îndrăgite spectacole de balet: opera în două acte „Cosi fan tutte” de Wolfgang Amadeus Mozart cu Garsington Opera din Marea Britanie, în regia lui John Fulljames, şi opera în patru acte „Manon Lescaut” de Giacomo Puccini cu Royal Opera House Covent Garden şi Shanghai Grand Theatre, în viziunea regizorului Jonathan Kent, dar şi o nouă producţie „Turandot” de Giacomo Puccini.

Ca şi la ediţiile anterioare, Promenada Operei este o avanpremieră a viitoarei stagiuni şi o ocazie de a dezvălui principalele spectacole şi evenimente speciale care vor îmbogăţi repertoriul curent, precum şi activităţile culturale pe care instituţia le va organiza.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.