Venezuela închide o parte a frontierei cu Columbia

0

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat vineri închiderea unui al doilea sector al frontierei cu Columbia, un anunț ce intervine a doua zi după ce Caracas și Bogota și-au rechemat ambasadorii pentru consultări.

‘Pentru curățarea paramilitarismului, a criminalității, contrabandei, răpirilor, traficului de droguri, am decis închiderea frontierei zonei numărul 2 în statul Tachira’, în nord-vestul Venezuelei, a precizat Maduro, potrivit AFP.

Este al doilea sector de frontieră al acestui stat pe care președintele Maduro a decis să-l închidă după ce el a decretat săptămâna trecută stare excepțională pentru 60 de zile și după ce a expulzat o mie de columbieni stabiliți în Venezuela, sub motivul că frontiera este infestată de paramilitari columbieni.

Decizia a intervenit după o ambuscadă la frontieră în cursul căreia un civil și trei militari venezueleni au fost răniți, acțiune atribuită de Caracas paramilitarilor.

Tensiunile au crescut și cele două țări și-au rechemat joi ambasadorii pentru consultări, în timp ce președintele Maduro i-a propus omologului său columbian Juan Manuel Santos o întâlnire pentru găsirea unei soluții.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.