Teroriştii publică o înregistrare cu românul răpit în Burkina Faso

0

Iulian Gherguț, românul răpit în aprilie în Burkina Faso, apare într-o înregistrare video șocantă apărută pe Youtube. MAE a confirmat identitatea românului şi i-a anunţat familia.

MAE analizează în perioada următoare autenticitatea înregistrării video în care Iulian Gherguţ cere ajutorul Guvernului pentru a fi eliberat, relatează Romaniatv.net.

„Celula de criză interinstituţională studiază în regim de urgenţă autenticitatea materialului video menţionat. Totodată, Celula de criză interinstituţională confirmă că persoana care apare în materialul video este cetățeanul român în cauză. În cazul în care veridicitatea materialului video se confirmă, se poate considera că materialul reconfirmă datele deţinute deja de celula de criză interinstituţională conform cărora cetăţeanul român se află în viaţă şi este în bune condiţii de sănătate. Familia cetăţeanului român a fost informată de către Celula de criză interinstituţională cu privire la apariţia materialului video”, a transmis, duminică, Ministerul Afacerilor Externe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.