Modificările la Codul Fiscal au trecut de comisia de buget a Senatului

0

Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Senat a avizat, luni, favorabil cererea de reexaminare a Codului Fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor politice.

„Aceste amendamente presupun etapizarea măsurilor din Codul Fiscal, nu modificarea lor”, a declarat președintele Comisiei, Viorel Arcaș. Potrivit acestuia, este vorba de reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017. În plus, eliminarea taxei pe construcțiile speciale și a supraaccizei la carburanți se amână tot pentru 1 ianuarie 2017. În schimb, rămâne în vigoare eliminarea taxei pe construcțiile speciale pentru investițiile în agricultură începând cu 1 ianuarie 2016, relatează Romaniatv.net.

De asemenea, a fost votat și amendamentul cu privire la amânarea plafonării bazei de calcul a contribuțiilor de asigurări sociale la 5 salarii medii brute până la 1 ianuarie 2017, scrie Agerpres.

În privința impozitului pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra în vigoare tot de la 1 ianuarie 2017.

Ministerul Finanțelor Publice a depus o serie de amendamente de ordin tehnic, însă acestea au fost respinse pe motiv că sunt de substanță și este nevoie de mai mult timp pentru a fi analizate. Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, însă, că va depune aceste amendamente și la Camera Deputaților.”Este vorba de amendamente de clarificare, erori de scriere, decizii ale Curții Constituționale care trebuie transpuse în legislație”, a precizat Teodorovici prezent luni la dezbaterile din Senat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.