Deputatul PNL, Răzvan Horia Mironescu, „donează pentru educație”!

0

Cu ocazia începutului de an şcolar, proiectul SocialXchange din Sectorul 6 si  deputatul Răzvan Mironescu lansează campania de strângere de rechizite şcolare SocialXchange – Donează pentru educaţie!

Astfel, în data de 1 septembrie 2015, începând cu orele 10:30, la sediul magazinului, din Calea Crângaşi nr. 3, a avut loc lansarea campaniei, un eveniment menit să ne aducă aminte că educaţia înseamnă prezent, dar mai cu seamă, viitor.

Cu acest prilej,  deputatul PNL din Sectorul 6, Răzvan Horia Mironescu, iniţiatorul campaniei şi un fervent susţinător al proiectului SocialXchange, a lansat invitaţia cetăţenilor, firmelor private şi organizaţiilor non-guvernamentale să se alăture acestui proiect şi să doneze rechizite pentru copiii proveniţi din familii defavorizate.

În cadrul conferinţei de lansare,  Răzvan Horia Mironescu a subliniat: „M-am alăturat acestui proiect încă de la debutul său, recunoscând valoarea socială a SocialXchange. Vin astăzi către dumneavoastră cu o propunere importantă pentru comunitate: campania „Donează pentru educaţie!”. Platforma SocialXchange este un garant al coeziunii sociale, al transparenţei şi al implicării comunităţii pentru binele membrilor săi.  Astăzi, invităm cetăţenii, companiile private şi societatea civilă să sprijine copiii nevoiaşi pentru ca ei să înceapă şcoala aşa cum se cuvine, cu sprijinul platformei SocialXchange”.

Campania „Donează pentru educaţie!” se desfăşoară în perioada 1 – 15 septembrie 2015, în Sectorul 6 şi îşi propune să strângă rechizite şcolare: ghiozdane, caiete, creioane, stilouri, penare şi resursele şcolare necesare pentru cei peste 250 de copii ai beneficiarilor proiectului SocialXchange, oameni care muncesc în folosul comunităţii.

Conform principiului său de funcţionare, magazinul îi va răsplăti pe donatori cu un pachet de servicii de abilitare şi agrement precum: salinoterapie, cursuri de limbi străine, parenting, activităţi sportive  şi divertisment.

La rândul lor, pentru a avea acces la rechizitele atât de necesare oricărui elev, părinţii sau întreţinătorii legali ai copiilor vor presta activităţi în folosul comunităţii. Proiectul Magazin SocialXchange, care funcţionează de la începutul anului pe raza Sectorului 6, doreşte înainte de toate să schimbe mentalităţile şi să stimuleze coeziunea socială.

Principiul responsabilităţii sociale a stat la baza acestui nou proiect, cu scopul de a încuraja actele de caritate şi a stimula implicarea fiecăruia în viaţa comunităţii.

”Eram convinşi că oamenii nu sunt nepăsători la problemele celor din jur şi că foarte mulţi dintre ei ţin la demnitatea lor. Iar convingerile noastre s-au adeverit. De la demararea proiectului, am avut ocazia să vedem cum societatea se mobilizează şi cum fiecare contribuie cu ce poate pentru ca toţi să avem ceva de câştigat. La nivelul Sectorului 6, susţinem educaţia şi implicarea civică, de aceea, această campanie reprezintă un liant între cetăţenii Sectorului 6”, declară Rareş Şerban Mănescu, Primarul Sectorului 6.

Gândit ca un sistem circular, ca un mecanism de facilitare socială, proiectul SocialXchange – magazin caritabil, devine un intermediar între cei care au resurse suplimentare şi cei care au nevoie de aceste resurse, condiţionând accesul persoanelor cu venituri modeste la aceste produse de efectuarea unor activităţi de muncă în folosul comunităţii.

Grija faţă de protejarea mediului, de importanţă extremă pentru societatea actuală, sporeşte şansele ca acest concept să fie apreciat de membrii comunităţii şi, extins, la nivelul întregii ţări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.