Candidat-surpriză la șefia FIFA

Share:

Segun Odegbami, fost căpitan al selecționatei Nigeriei, și-a anunțat candidatura la președinția Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), cu ocazia alegerilor programate pe 26 februarie 2016, informează AFP.

„FIFA traversează cea mai gravă criză în cei 111 ani de existență. Pentru a merge înainte, FIFA are nevoie de o nouă generație de conducători, care să redea demnitatea unui sport nobil și a unei instituții internaționale stimate”, a explicat Odegbami.

În vârstă de 63 ani, Odegbami a fost component al reprezentativei nigeriene care a cucerit Cupa Africii pe Națiuni în 1980. El este al doilea african care intră în cursa pentru succesiunea elvețianului Sepp Blatter, după liberianul Musa Bility, informează Agerpres.

„În momente ca acesta, fiecare membru al familiei fotbalului trebuie să participe la reînnoirea obiectivelor FIFA, alegând o persoană merituoasă și calificată, o persoană al cărei caracter să permită îndeplinirea obiectivelor dorite și restaurarea încrederii și a integrității organizației”, a adăugat Segun Odegbami.

Francezul Michel Platini, actualul conducător al UEFA, este considerat principalul favorit la câștigarea alegerilor de anul viitor, urmat de sud-coreeanul Chung Mong-joon, cel de-al patrulea pretendent declarat la fotoliul lui Blatter.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.