Festival de Prim Ajutor, organizat de Crucea Roșie

Crucea Roșie organizează un Festival de Prim Ajutor în perioada 11 – 12 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor din București, scopul evenimentului fiind de conștientizare a tehnicilor de prim ajutor.

Potrivit unui comunicat remis miercuri Agerpres, timp de două zile, 28 de echipe de prim ajutor din 24 de țări europene vor lua parte la competiția FACE  (First Aid Convention in Europe), precedată de Gală Crucii Roșii Române.

FACE este o competiție anuală ce aduce împreună echipele de prim ajutor ale Crucii Roșii și Semilunii Roșii din Europa pentru a demonstra abilitățile acestora de acordare a primului ajutor, prin demonstrații spectaculoase de intervenție în situații de urgență. Aflat la cea de-a 28-a ediție internațională și pentru prima oară în România, evenimentul reunește la București peste 500 de participanți și suporteri. Pentru prima oară din 1987, porțile FACE sunt deschise publicului larg din România sub forma unui festival menit să încurajeze românii de toate vârstele să afle mai mult despre tehnicile de prim ajutor, informează sursa citată.

Festivalul se va deschide pe 11 septembrie în Parcul Lumea Copiilor din Sector 4 București cu o paradă a tuturor echipajelor participante și va continua în aceeași seară cu Gala Crucii Roșii Române — un concert în aer liber, susținut de Direcția 5, Alexandra Ungureanu și Crush, Mellina și Mircea Eremia, precum și alți invitați surpriză.

În a doua zi a festivalului, echipajele participante vor lua startul în Competiția Europeană de Prim Ajutor.

Cu prilejul acestui eveniment, Crucea Roșie Română lansează campania „Face it”, care trage un semnal de alarmă cu privire la importanța acordării primului ajutor.

Printre personalitățile care susțin această inițiativă se numără Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Roșii Române, Cornel Ilie (VUNK), Nicole Cherry, Florin Groza (Hi-Q), Les Elephants Bizzares, Andrei Lăcătuș (Shurubel) și Dan Costea (Coma).

Evenimentul este susținut de Primăria Sector 4 București.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.