Traian Băsescu, din nou la Parchet

0

Traian Băsescu este aşteptat miercuri la Parchetul General pentru a da o nouă declaraţie în dosarul în care este urmărit penal pentru şantaj la adresa senatorului Gabriela Firea.

Fostul preşedinte a mai fost audiat, la Parchet, pe acelaşi subiect, mai bine de două ore, în luna martie 2015. Atunci, la plecare, Băsescu a spus că a dat „o declaraţie completă” şi a arătat că lui nu îi este „frică de lege”, relatează Romaniatv.net.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus că acuzaţia pe care i-o aduc procurorii de şantaj la adresa senatorului PSD Gabriela Firea este fără fundament. Băsescu a dat drept exemplu de ameninţare veritabilă faptul că lideri ai PSD au declarat în repetate rânduri că va ajunge la închisoare după ce-şi va încheia mandatul de preşedinte al României.

Plângerea penală a Gabrielei Firea ce a determinat începerea urmăririi penale împotriva sa este considerată de către Traian Băsescu drept o reacţie disproporţionată faţă de ce a trebuit el să îndure în cel de-al doilea mandat al său.

Surse judiciare precizează că procurorii vor pune in mişcare acţiunea penală. Asta înseamnă că ancheta este aproape de final şi că dosarul ar putea fi trimis către instanţă.

Fostul preşedinte a mai fost audiat, la Parchet, pe acelaşi subiect, mai bine de două ore, în luna martie a acestui an.
Atunci, la plecare, Băsescu a spus că a dat „o declaraţie completă” şi a arătat că nu îi este „frică de lege”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.