A început Teatrul de cartier!

0

Asociația Culturală BIS propune în această toamnă, în premieră în orașul Sibiu, un proiect comunitar.În perioada 2 septembrie – 2 decembrie 2015, un grup de tineri actori vor duce spectacole de teatru în cartierele orașului Sibiu, pentru oameni care din diverse motive nu ajung în sălile de teatru. În anumite seri, școlile, liceele, bibliotecile din cartiere se vor transforma în săli de spectacol. Intrarea va fi liberă.

Acțiunea a debutat cu o paradă (“Orașul fermecat”) pe Bulevardul Mihai Viteazul prin care actorii au popularizat proiectul. Miercuri 2 decembrie 2015, în cartierul Hipodrom s-a jucat primul spectacol: “Născut în ‘90”, o producție BIS Teatru, în regia lui Bogdan Sărătean (producție prezentată în luna iunie la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu). Prima întâlnire cu publicul din cartier a fost mai mult decât reușită, iar reacția spectatorilor a fost una entuziastă. (Vezi video:www.facebook.com/teatruldincartier?fref=ts)

Până în 2 decembrie se vor juca 22 de reprezentații în cinci cartiere din Sibiu: Vasile Aron, Ștrand, Terezian, Hipodrom, Valea Aurie. Spectacolele vor fi urmate de discuții cu spectatorii.

În cadrul proiectului va avea loc și premiera spectacolului “Orașul meu”,o mostrăde teatru comunitar care va implica la modul activ locuitorii din cartiere. În distribuție îi vom regăsi pe toți actorii implicați în proiect: Andrada Grosu, Aneea Opriș, Claudiu Fălămaș și Mihai Alexandru.

Proiectul “Teatrul din cartier (BIS Educațional)”își propune crearea unui dialog de calitate între segmente diferite de cetățeni ai orașului.

“Vrem să creăm prin intermediul artei teatrului pretexte pentru a intra în dialog, medii și contexte calitative pentru comunicare, spre o componentă culturală diversificată a orașului. Și mai presus de asta, vrem să oferim bucurie și prilej de reflecție acelor oameni care nu au ajuns demult, poate niciodată, în sălile de spectacol.” (Echipa proiectului)

Asociația BISderulează proiecte și activități culturale încă din anul 2006. Printre acestea se numără și festivalul “25 de ore de teatru non-stop”. Proiectul Teatrul din cartier (BIS Educațional) se află pe Agenda culturală a orașului Sibiu și este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și de Primăria Municipiului Sibiu.

Următoarele reprezentații din cadrul proiectului vor avea loc după următorul program:

10 septembrie, ora 19.00 – “Amalia respiră adânc” (spectacol de teatru) – Cartier Hipodrom, Liceul Pedagogic.

17 septembrie, ora 19.00 – “Amalia respiră adânc” (spectacol de teatru) – Cartier Hipodrom Liceul Pedagogic.

18 septembrie – “Cartierul fermecat – Parada” (spectacol stradal)- Cartier Vasile Aaron.

19 septembrie – “Cartierul fermecat – Parada” (spectacol stradal) – Cartier Ștrand.

24 septembrie, ora 19.00  – “Amalia respiră adânc”  – Cartier Ștrand, Liceu Onisifor Ghibu.

30 septembrie ora 19.00  – „Născut în ‘90” (spectacol de teatru) – Cartier Ștrand Liceu Onisifor Ghibu.

6 octombrie ora 18.00.- “Orașul meu”, un spectacol de teatru comunitar – Cartier Ștrand. Liceul O. Ghibu. Premiera oficială în cadrul proiectului “Teatrul din cartier”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.