Tăriceanu, despre alegerile din 2016

Share:

PNL devine din ce în ce mai mult un partid croit după stilul fostului președinte Traian Băsescu în ceea ce privește limbajul politic, consideră copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu.

„Sigur că există, după cum ați constatat cu toții și la alegerile prezidențiale de anul trecut, un electorat liberal numeros, care are nevoie de o reprezentare corectă. Noi suntem deciși ca ALDE să fim singurul reprezentant al valorilor liberale din România după ce PNL s-a desistat (…), nemaivorbind de faptul că, în momentul de față, PNL devine din ce în ce mai mult un partid croit după stilul fostului președinte Băsescu în ceea ce privește limbajul politic, stilul de manifestare, atitudinea. Cred că experiențele nefaste prin care România a trecut în perioada Băsescu i-a determinat pe foarte mulți alegători să ia distanță de acest mod de a face politică — inconsecvență, minciună, jigniri. Toate aceste lucruri caracterizează, din păcate, PNL de astăzi care nu mai reprezintă sub nicio formă valorile liberale”, a afirmat miercuri Tăriceanu, la finalul Biroului Politic al ALDE, relatează Romaniatv.net.

El a adăugat că va stabili în organizațiile mari un sistem de alegeri directe și își propun să devină a treia forță politică.

„Vom stabili în organizațiile mari un sistem de alegeri directe, un fel de alegeri primare, cum se numesc în SUA, unde fiecare membru al nostru va putea să voteze pe cei care vor deveni candidați pentru funcțiile eligibile în așa fel încât ei să aibă reprezentativitate și în același timp să dăm responsabilitate colegilor noștri membri de partid. Ambiția noastră este să reușim un rezultat care să ne instaleze definitiv ca a treia forță politică în această țară”, a arătat Tăriceanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.