Documente secrete de stat, în casele șefului DGA Prahova

0

Documente secret de stat au fost descoperite de poliţiştii judiciarişti la domiciliul ofiţerului BCCO Emanuel Saghel, în timpul percheziţiilor care au urmat după audierile la sediul DNA Ploieşti. Conform procurorului, şi la domiciliul şefului antimafia din Ploieşti, Constantin Ispas, au fost găsite documente cu titlul de strict secret sau secret de serviciu.

„De asemenea, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la inculpatul Saghel Mihail-Emanuel au fost identificate înscrisuri – în original – provenind din dosare penale, ca de exemplu, rezolutia nr. 155/D/P/2007 a D.I.I.C.O.T. prin care procurorul şef DIICOT – Structura Centrala ll delega pe inculpat să efectueze activităţi de urmarire penală în dosarul menţionat, relatează Romaniatv.net.

Tot cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate Ia aceste locaţii au fost identificate şi ridicate alte înscrisuri, parte din acestea fiind documente clasificate cu nivel de clasificare secret de serviciu, şi secret de stat în original şi reprezentând rapoarte informative, hărţi relaţionale, dar şi documente cu caracter confidenţial”, se arată în referatul procurorului.

În ceea ce-l priveşte pe Constantin Ispas, se pare că nici acesta nu se ferea să se folosească de astfel de documente confidenţiale, dar şi de informaţiile prezente în aceste acte. Şi la domiciliul acestuia, în timpul percheziţiilor, au fost găsite de către poliţiştii judiciarişti înscrisuri, scrie observatorulph.ro.

„Astfel, s-au identificat înscrisuri conţinând documenle clasificate: secret, secret de serviciu, strict secret, în original dar şi documente cu caracter confidential, toate emise de Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova.

Aceste aspecte confirmă suspiciunea organelor de urmărire penală privind faptul că inculpatul Ispas Constantin, ignorând şi încalcând flagrant dispoziţiile legale, folosindu-şi functia şi autoritatea conferită de aceasta, a sustras documente clasificate cu diferite nivele de clasificare pe care le-a folosit în alt scop decât cel pentru care au fost întocmite în afara cadrului instituţional, respectiv în scopul declarat chiar de inculpate, menţionat în procesul verbal de percheziţie domiciliară, respectiv acela de a-şi asigura protecţia în faţa unor atacuri din afara instituţiei pe care o coordona”, se arată în referat.

Ofițerul de poliție judiciară Emanuel Saghel, șef serviciu în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, a fost arestat preventiv în 21 august pentru pentru luare de mită, trafic de influență, șantaj și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.