Negocierile dintre Poșta Română și Nextebank sunt la final

Negocierile dintre Poșta Română și Nextebank au ajuns în etapa finală, iar intermedierea produselor și serviciilor bancare la ghișeele Poștei Române va începe anul viitor, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al Poștei Române, Alexandru Petrescu.

‘Suntem la finalul negocierilor cu Nextebank. După ce acordul va fi aprobat de conducerea celor două entități, documentul va fi transmis autorităților competente spre analiză. În urma obținerii aprobărilor necesare, estimăm că intermedierea produselor și serviciilor băncii la ghișeele operatorului național de servicii poștale va debuta undeva în primul trimestru al anului viitor. Ne păstrăm convingerea că un astfel de parteneriat, care s-a dovedit a fi unul extrem de profitabil pentru operatorii poștali naționali din Vestul Europei, va reprezenta una dintre sursele sigure de venit pentru Poșta Română’, a explicat Petrescu.

În ultimul an, liniile de afaceri ale Poștei Române au fost îmbogățite cu noi servicii, în principal în segmentele serviciilor financiar-poștale, curierat rapid, e-commerce sau servicii poștale. Tot în această perioadă a fost lansat brokerul propriu de asigurări al Poștei, care a prezentat deja mai multe produse proprii de asigurare, în parteneriat cu asigurători de top, cu target pe categoriile sociale cu venituri reduse.

De asemenea, în ultimul an, Poșta Română a intensificat comunicarea cu Comisia Europeană privind analiza elementelor de ajutor de stat în activitatea proprie și soluționarea datoriilor istorice ale companiei, în prezent eșalonate la plată. La finalul anului trecut, salariile poștașilor au fost majorate și a fost demarată implementarea unui sistem de monitorizare GPS pe întreaga flotă auto a Poștei Române.

Pentru acest an, compania a anunțat un amplu program de investiții, de peste 55 de milioane de lei (12,3 milioane de euro), strategie care va continua și în 2016, potrivit directorului general al companiei.

Pe de altă parte, întrebat despre o posibilă plecare a sa la ANCOM, Alexandru Petrescu a răspuns că nu comentează informații pe surse.

Vineri, surse neoficiale anunțau o posibilă numire a lui Petrescu în funcția de președinte al ANCOM, în condițiile în care mandatul actualului președinte al Autorității, Cătălin Marinescu, a expirat la 1 aprilie 2015.

Alexandru Petrescu este director general al Poștei Române și membru al Consiliului de Administrație al companiei. Totodată, este membru al Consiliului de Administrație al Poștei Române Broker de Asigurare (PRBA) și exercită funcția de președinte al Consiliului de Administrație al CFR Călători SA, ca urmare a unui proces de selecție desfășurat de PriceWaterhouseCoopers.

El are dublă cetățenie, română și britanică, fiind absolvent al University of Wales, Marea Britanie. Experiența profesională a lui Petrescu este în servicii financiare, business development și management strategic, comunicații și politici tarifare, cu accent pe protecția consumatorului, asigurarea serviciului universal și încurajarea concurenței. Totodată, are experiență în gestionarea programelor internaționale, inclusiv de finanțare, al cadrului de reglementare în sectorul comunicațiilor, în extinderea comunicațiilor online și a serviciilor financiare operate pe platforme și tehnologii mobile.

Alexandru Petrescu lucrează la Poșta Română din 2012, inițial în funcția de director executiv și, începând din iunie 2014, director general al companiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.