Opt polițiști uciși în atacuri în Tadjikistan

Share:

Opt polițiști și nouă atacatori au fost uciși vineri în Tadjikistan în două atacuri pentru care autoritățile au acuzat persoane înarmate loiale chiar ministrului adjunct al apărării și opoziției islamice moderate, relatează AFP și Reuters.

Tadjikistanul, o națiune musulmană cu 8 milioane de locuitori și cel mai sărac fost stat sovietic, este în continuare o țară volatilă după războiul civil din 1992-1997 în care au murit zeci de mii de persoane.

Evenimentele au determinat SUA să-și închidă vineri ambasada din capitala Dușanbe. Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de internet a ambasadei, persoane înarmate s-au ciocnit cu poliția tadjică în oraș, iar incidentele „ar putea anunța alte acte de violență”.

Ministerul de Interne tadjic a spus că atacurile din capitala Dușanbe și din orașul învecinat Vahdat au fost comise de un ‘grup terorist’ pe care l-a acuzat că a pus mâna pe arme și muniție. Potrivit ministerului, grupul ar fi condus de general-maiorul Abdulkhalim Mirzo Nazarzod, ministrul adjunct al apărării, care a fost demis vineri seară de președintele Emomali Rahmon.

Potrivit autorităților tadjice, opt polițiști și nouă participanți la atacuri și-au pierdut viața.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.