Surse: Isărescu pleacă de la BNR pentru funcția de premier!

Mugur Isărescu îşi pregăteşte ieşirea de la vârful BNR pentru a deveni premierul unui guvern de uniune naţională, spun surse citate de ziarul Bursa, care scrie că guvernatorul Băncii Naţionale va pleca până în luna octombrie.

Zvonurile potrivit cărora Mugur Isărescu urmează să plece din funcţia de Guvernator al Băncii Naţionale a României circulă tot mai des printre angajaţii instituţiei. Potrivit surselor citate de ziarul Bursa, Isărescu ar urma să plece până în luna octombrie, deşi mandatul său oficial expiră abia în 2019.

Unele voci spun că Mugur Isărescu ar urma să se pensioneze anticipat. O variantă mult mai credibilă este, însă, cea potrivit căreia Mugur Isărescu ar urma să conducă un guvern de tehnocraţi, susţinuţi politic de toate partidele, care să organizeze viitoarele alegeri.

Guvernatorul BNR este bine văzut de reprezentanţii tuturor forţe politice şi se află în topul încrederii românilor.

Solicitată pentru o reacţie, Banca Naţională a comunicat că Mugur Isărescu a fost numit în octombrie 2014 pentru un mandat de 5 ani. Neoficial, în BNR se vorbeşte deja despre posibilul înlocuitor al Guvernatorului, printre numele vehiculate fiind Florin Georgescu sau Bogdan Olteanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.