UPU de la „Grigore Alexandrescu”, modernizată

Share:

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” are de vineri o Unitate de Primiri Urgențe la standarde internaționale, lucrările primului tronson al noii UPU fiind inaugurate în prezența premierului Victor Ponta și a ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

„Este un moment cu totul special pentru spitalul nostru, care în mai anul viitor va împlini 130 de ani. Ceea ce vedeți în clipa aceasta este deschiderea unității de primiri urgențe, a patru cincimi din ea, care practic este — dacă spun la nivel european zic ceva minim — ca toate unitățile de primiri urgențe din această lume, poate ceva mai mult și când zic ceva mai mult mă refer la faptul că noi avem utilaje și aparatură foarte fină, de ultimă generație. Nu orice spital din Europa și din lume poate să se mândrească cu aparatură de ultima generație”, a declarat Dan Mircea Enescu, managerul spitalului, potrivit Agerpres.

El a precizat că, anual, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” sunt între 25.000 și 30.000 de cazuri.

„Și toate aceste cazuri sunt grave. Spitalul nostru este spitalul ultimei speranțe. Această speranță trebuie să fie mare, adevărată. Încercarea este să nu îi mai trimitem în străinătate (pe copiii bolnavi — n.r.), pentru că și cei care au bani nu mai au timp, se întâmplă lucruri atât de grave încât nu au acel avion care într-o secundă să poată să îl ducă în cel mai grozav spital din lumea asta să îl salveze”, a explicat Dan Mircea Enescu.

Managerul spitalului a menționat că Centrul de excelență se va deschide în octombrie și va fi unul dintre cele mai bune din Europa.”Centrul nu va funcționa cu echipe care vor veni din când în când, ci va funcționa cu o echipă românească de la început.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.