Cetățenii Republicii Moldova ”își vor țara înapoi”!

Zeci de mii de locuitori ai Republicii Moldova s-au adunat duminică în piața din centrul Chișinăului pentru a protesta împotriva „ilegalitaților comise de guvernarea coruptă, îndeosebi în sistemul bancar’, în cadrul unui miting de protest intitulat „Marea adunare națională”, la apelul platformei civice „Demnitate și Adevăr”, relatează mass-media din Chișinău.

Piața Marii Adunări Naționale a fost ocupată în întregime de protestatari, care s-au reunit și pe străzile adiacente până la sediul guvernului. Organizatorii anunța că în jur de 100.000 de manifestanți s-au adunat în centrul Chișinăului, dar această cifră nu a fost confirmată și din alte surse, după cum relateazăJurnal.md.

Manifestanții scandează lozinci antiguvernamentale: ‘Noi suntem poporul!’, ‘Demisia!’, ‘Jos mafia!’.

„Este cea mai mare adunare naționala de la independenta Republicii Moldova. Ne-am pus scopul să ne adunăm nu mai puțin de 100.000 de oameni. Vreau să vă spun că aici sunt 100.000 de oameni, poate chiar mai mulți”, a afirmat jurnalistul Vasile Nastase, citat de publicația menționată.

El a declarat că la încheierea acțiunii de protest, manifestanții vor cere alegeri anticipate și demisia președintelui Nicolae Timofti.De asemenea, protestatarii vor cere retragerea imunității demnitarilor pentru ca aceștia să poată compărea în fața justiției ca orice cetățean.

Concomitent, compania de telefonie mobila Unite, aparținând de Moldtelecom, organizează un concert gratuit, în aer liber, la care au fost invitate multe nume de succes din R. Moldova și străinatate, eveniment criticat drept o încercare de a submina mitingul de protest. De vineri, sub presiunea comentariilor de pe rețelele sociale, mulți artiști începând cu Ștefan Banica jr , Pavel Stratan, Pașa Parfeni etc și-au declinat participarea, care ar fi putut fi intrepretată drept un gest politic, după cum relatează Europa Liberă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.