Germania: Acord de șase miliarde de euro pentru criza refugiaților!

0
Coaliția cancelarului Angelei Merkel a căzut de acord în noaptea de duminică spre luni asupra unui pachet de 6 miliarde de euro pentru a răspunde crizei imigranților și refugiaților, în contextul în care 20.000 de solicitanți de azil care au părăsit Siria din cauza războiului civil au ajuns în Germania în cursul acestui weekend, relatează DPA și Reuters.
După o întâlnire la nivel înalt a membrilor coaliției la guvernare care a durat peste cinci ore, s-a ajuns la un acord pentru alocarea în bugetul federal pe 2016 a trei miliarde de euro, în timp ce alte trei miliarde vor fi alocate landurilor și municipalităților pentru primirea imigranților. În acest an, un miliard de euro de la bugetul federal va fi alocat pentru ajutorarea imigranților ilegali și a refugiaților.
Germania așteaptă 800.000 de solicitanți de azil în acest an, mai mult decât orice altă țară din UE. Creșterea dramatică a numărului de sosiri a produs îngrijorare la nivelul autorităților locale, care solicită mai multe fonduri de la guvernul federal, după ce Berlinul a anunțat că sirienii care au părăsit țara din cauza războiului civil sunt bineveniți.
Peste 20.000 de imigranți, majoritatea refugiați din Siria, au intrat în Germania din Austria de sâmbătă.
De asemenea, s-a convenit asupra altor măsuri, precum grăbirea procedurii de soluționare a cererilor de azil și facilitarea construcției de adăposturi pentru solicitanții de azil.
Acordul prevede și extinderea listei țărilor considerate sigure, pentru a include Kosovo, Albania și Muntenegru. Scopul este de a accelera procedurile de extrădare a imigranților din sud-estul Europei pentru ca autoritățile să se poată concentra asupra refugiaților din țări răvășite de război precum Siria, Irak și Afganistan, notează Reuters.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.