London Symphony Orchestra, la Festivalul „George Enescu”

0

Cunoscutul dirijor de origine română Ion Marin revine marți și miercuri în Festivalul Internațional „George Enescu”, la pupitrul uneia dintre cele mai importante orchestre ale lumii, London Symphony Orchestra.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al maestrului Ion Marin, transmis luni Agerpres programul include lucrări de Enescu, Grieg și Stravinsky (marți, solist: Lars Vogt — pian), precum și Brahms și Mahler (miercuri, avându-i ca soliști pe frații Renaud și Gautier Capucon, la vioară, respectiv violoncel), informează Agerpres.

„Este o bucurie să revin la pupitrul acestei orchestre minunate, de care mă leagă colaborări de 25 de ani. Este o reîntâlnire plăcută, marcată de foarte mult profesionalism și seriozitate, motiv pentru care vă asigur de aici, de la Londra, că cele două concerte din Festivalul George Enescu de la București vor fi memorabile!”, a declarat la Londra, la finalul unei repetiții, dirijorul Ion Marin.

De la plecarea sa din România în 1986, Ion Marin revine pentru a doua oară la Festivalul Enescu, după ediția din 2007, când a concertat cu Filarmonica din Munchen.

Colaborarea sa cu London Symphony Orchestra datează din 1990, atât pe podiumul de concert, cât și în studiourile de înregistrare.

Reputat ambasador român în lumea dirijorală, Ion Marin a condus cele mai importante orchestre europene (Berliner Philharmoniker, Staatskapelle din Dresda, Leipzig Gewandhaus, Bayerischer Rundfunk, Filarmonica din Sankt Petersburg, London Symphony Orchestra, Wiener Symphoniker) si a colaborat cu cei mai cunoscuti artisti ai planetei (Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Jose Carreras, Montserrat Caballe, Angela Gheorghiu, Cecilia Bartoli, Renee Fleming, Anna Netrebko).

Producțiile discografice realizate cu marile case de discuri — Deutsche Grammophone, Sony, Decca, Universal, EMI — i-au adus 3 nominalizări la premiile Grammy, Premiul Criticii Germane, Diapason d’Or și Echo Klassik.

În România, este Directorul de Onoare al Corului Național de Cameră Madrigal — Marin Constantin și Președintele Fondator al Programului Național Cantus Mundi, pe care l-a lansat în 2011, cu scopul de a depăși inechitățile sociale și discriminările de orice fel în rândul copiilor, cu ajutorul comunicării prin muzică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.