Manifestațiile continuă la Chișinău

0

Mai multe persoane din zecile de mii care au participat duminică la manifestația împotriva corupției și a sistemului oligarhic în Republica Moldova au rămas peste noapte în piața din centrul Chișinăului – Piața Marii Adunări Naționale – unde au fost instalate în jur de 30 de corturi într-un perimetru denumit de organizatori orășelul ‘Demnității și Libertății’, relatează luni mass-media moldoveană.

Manifestația anticorupție continuă la Chișinău. Aproximativ 30 de corturi au fost instalate în orășelul ‘Demnității și Libertății’. Manifestanții, care și-au amplasat corturile chiar în fața clădirii Guvernului, afirmă că nu vor pleca până nu vor avea un răspuns clar din partea autorităților la revendicările înaintate, intenționând să protesteze non-stop.
La acțiunea de protest organizată duminică de Platforma Civică ‘Demnitate și Adevăr’ — o mișcare de opoziție creată de jurnaliști, politologi și militanți ai societății civile din Republica Moldova care militează pentru valorile integrării europene — au participat aproximativ 40.000 de oameni, potrivit unor estimări, în timp ce organizatorii au avansat cifra de 100.000 de manifestanți, potrivit Radio Chișinău.
Protestatarii au solicitat demisia președintelui Nicolae Timofti, organizarea de alegeri anticipate până în martie 2016, alegerea președintelui prin vot direct, anchetarea celor implicați în furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar, demisia șefului Centrului Național Anticorupție și a Procurorului General.
În cadrul acțiunii de protest, un grup de activiști ai mișcării extremiste Antifa a provocat altercații în fața Procuraturii Generale. Forțele de ordine au reținut opt membri ai mișcării, la care au fost găsite obiecte din metal, inclusiv lacăte și lanțuri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.