Răzvan Horia Mironescu: Oprescu a blocat proiectele importante din sectorul 6!

0

Domnule deputat PNL,  Răzvan Horia Mironescu, ați postat duminică pe Facebook un mesaj extrem de dur după reținerea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu. Practic îl acuzați pe acesta că a evitat sistematic, în cei șapte ani de mandat, să întreprindă vreun demers concret de susținere a Sectorului 6… Care sunt cele mai importante acuzații ale dumneavoastră?

Nu îl critic de ieri de azi pe Sorin Oprescu, ci de când a dovedit că pentru domnia sa Bucureștiul are 5 sectoare și nu 6 . Sectorul 6 este singurul sector al Capitalei care nu a beneficiat de nici un proiect de infrastructură al Primăriei Capitalei , iar în mandatele de primar ale lui Sorin Oprescu nici una dintre arterele administrate de PMB nu a fost reabilitată. În ultimii 4 ani, PMB nu a mai acordat nici o locuință socială către Primăria sectorului 6 din fondul imobiliar aflat la dispoziție , iar asociațiile de proprietari din sector au numeroase procese pe rol cu Administrația Fondului Imobiliar aflată în subordinea PMB , procese datorate neplății cheltuielor comune de către chiriașii instalați în aceste apartamente de către PMB . Problema cea mare este, însă, și rămâne infrastructura , sau mai bine zis lipsa acesteia în sectorul 6 , un sector care a ajuns la 390.000 locuitori și are aceleași străzi și bulevarde lăsate moștenire de Ceaușescu . Penetrația Șos Virtuții – Pod Ciurel – Autostrada A1 , străpungerea Bulevardul Timișoara – Centura de Vest a Capitalei si mai ales lărgirea Prelungirii Ghencea sunt doar câteva dintre proiectele cu care Sorin Oprescu s-a lăudat în numeroase ocazii , în  special în scop electoral , dar care au rămas doar pe hârtie și în speranța locuitorilor sectorului 6 . Eu nu fac acuzații de corupție sau de altă natură pentru că nu este treaba mea, spun doar că această crasă nepăsare față de nevoile a 390.000 de locuitori trebuie să fie sancționată în primul rând de electorat .

În acest context, a încercat actualul primar al sectorului 6, Rareș Mănescu, sau dumneavoastră ca și deputat PNL într-un colegiu important al acestui sector, să aveți o discuție pe această temă sensibilă cu Sorin Oprescu? Este posibil ca Oprescu să fi crezut în toți acești ani că Bucureștiul are doar cinci sectoare?

Eu nu am încercat să vorbesc cu dl. Oprescu , am luat o singură dată cuvântul într-o ședință a CGMB pe subiectul Strategiei de Salubrizare a Capitalei , pot să vă spun, însă, că nici una dintre petițiile pe care le-am adresat , ca deputat , Primăriei Capitalei nu a fost soluționată favorabil . Domnul Primar Mănescu a făcut demersuri și pentru a se permite Primăriei Sectorului 6 să facă troturare pe Prelungirea Ghencea unde oamenii circulă ca la țară, pe carosabil, și pentru a se atribui Primăriei Sectorului 6 dreptul de folosință pentru un teren de pe Bd. Timișoara pentru construcția unor locuințe sociale, și mai ales pentru ca sectorul 6 să primească un teren corespunzător pentru a iniția constructia mult-doritului Spital Departamental . Toate aceste demersuri și multe altele de mai mică anvergură au rămas fără un răspuns favorabil .

Care credeți că ar fi motivația lui Sorin Opescu de a defavoriza cetățenii sectorul 6. Să fie vorba doar  de o antipatie personală față de liberalul Rareș Mănescu sau putem vorbi de jocuri politice sau interese financiare?

Nu vreau sa fac speculații dar atitudinea sa este la fel de condamnabilă indiferent care din variantele lansate ar fi adevărată . Spun asta pentru că si locuitorii sectorului 6 i-au acordat voturi în 2012 , și locuitorii sectorului 6 plătesc taxe ca și ceilalți bucureșteni și în administrația locală răfuielile politice nu-și au locul pentru ca ele se fac pe spatele și pe confortul cetățenilor .

Este Oprescu un independent așa cum s-a pretins în toată această perioadă sau este doar un primar pliat pe interesele politice ale PSD și care trage sforile electorale în această direcție?

Sorin Oprescu este când independent când aprig susținător al PSD, depinde de interesele sale de moment. Să nu uităm că în campania pentru alegerile prezidențiale s-a implicat deschis și puternic în favoarea lui Victor Ponta , iar la Congresul PSD s-a prezentat ca o adevărată vedeta a PSD . E clar, însă, că cel mai drag îi e interesul personal și nu cel de partid sau al cetățenilor din București .

Și, totuși, Oprescu a fost votat de marea majoritate a bucureștenilor inclusiv de locuitori ai sectorului 6. Cum a putut reuși să se vândă electoral atât de bine?

Are charisma politică, i-a păcalit pe multi cu limbajul sau colocvial și atitudinea detașată , părând că este tot timpul în control, dar de fapt el controla sistemul relațional din PMB și nu activitatea subordonaților. Nu sunt convins că ar fi păcălit și în 2016 locuitorii Bucureștiului dar nici nu exclud această posibilitate. De fapt , toată lumea a sperat că un medic , și încă unul renumit , va avea demnitatea și decența de a servi corespunzator interesele celor ce l-au ales într-o funcție atât de importantă , lucru care s-a dovedit doar parțial adevărat . Iar acum , dacă acuzațiile procurorilor vor fi dovedite , se va dovedi că totul a fost o mascaradă de prost gust , jucată de un actor șarlatan în fața a două milioane de cetățeni .

Ca și posibil viitor candidat PNL la Primăria Sectorului 6 cât de importantă considerați că este relația dintre un primar general și un primar de sector?

În București aceasta relatie este foarte importantă , și ea nu trebuie să fie una de prietenie sau bazată pe interese politice. Trebuie să fie o relație instituțională corecta în care nici una dintre părți să nu facă abuz de funcție în dorința de a arăta celuilalt cine e mai tare , și cele două părți să facă toate demersurile în a rezolva operativ și în deplină legalitate situațiile ivite , în folosul cetățenilor . Un exemplu în acest sens sunt zecile de terenuri pe care PMB le deține în București și care stau nefolosite , fără nici un proiect în așteptare , în timp de primăriile de sector au nevoie disperată de terenuri pentru unități de învățământ , unități sanitare sau sedii administrative .

Care credeți că ar trebui să fie profilul primarului general al Capitalei?

Primarul General al Capitalei trebuie să fie un om onest și dedicat comunității , un excelent manager și un bun gospodar , care trebuie mai ales să învețe din greșelile și nerealizările predecesorului sau . Primarul General al Capitalei trebuie să inspire încredere și profesionalism, autoritate și integritate .

Cu Oprescu în corzi cum vedeți lupta pentru Primăria Capitalei la alegerile din 2016?

Lupta este relansată și sunt convins că se vor înscrie în cursă tot felul de oportuniști , însă am încredere că persoana care va fi candidatul PNL va ieși învingătoare . Motivul este simplu , noi ne-am asumat ca partid pentru candidații pe care ii propunem criteriile menționate mai sus și de aceea cred că vom câștiga.  Sorin Oprescu va intra în istorie ca unul dintre politicienii care s-au bucurat de o popularitate uriașă și și-au bătut joc de cetățenii care i-au asigurat această notorietate. Și cetățenii iartă, dar nu uită!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.