Kovesi nu a avut sesizări de la SRI în cazul Oprescu

0

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat marți că dosarul primarului Sorin Oprescu a fost deschis de procurori în primăvara acestui an, în urma unor plângeri formulate de două persoane, iar în acest caz nu a existat o sesizare de la serviciile de informații.

„Dosarul a fost deschis ca urmare a unor plângeri formulate de două persoane fizice, altele decât persoana care a oferit în seara de 5 septembrie banii primarului. Persoana care a oferit acești bani nu are calitatea de denunțător, ci are calitatea de suspect. El a fost propus cu măsura arestului la domiciliu în cursul zilei de ieri, măsură care a fost și aprobată de instanța de judecată. Deci, el se află în arest la domiciliu și are calitatea de suspect și nu de denunțător. Dosarul a deschis în primăvara acestui an, ca urmare a unor plângeri formulate de persoane fizice. Nu a fost o sesizare venită de la serviciile de informații, nu a fost o sesizare din oficiu, ci două persoane fizice au depus o plângere, dacă nu mă înșel, la sfârșitul lunii martie”, a spus Kovesi, prezentă marți al sediul CSM.

Kovesi a infirmat faptul că fiul lui Oprescu ar avea vreo calitate în acest dosar sau în alte dosare de la DNA.

Pe de altă parte, Kovesi nu a dorit să răspundă unor întrebări ale jurnaliștilor, care doreau să afle dacă Sorin Oprescu mai este vizat și în alte dosare deschise de DNA sau dacă serviciile de informații procurorilor în legătură cu alte fapte ale primarului.

Sorin Oprescu a fost arestat sâmbătă noapte pentru 30 de zile, el fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.