Hillary Clinton cere scuze americanilor

Share:

Hillary Clinton și-a cerut scuze marți pentru utilizarea unui cont de e-mail privat pe când deținea funcția de secretar de stat american, afirmând că a fost o ‘greșeală’, acest subiect devenind pentru adversarii săi o cale de atac împotriva candidatului la învestitura democrată pentru Casa Albă, relatează miercuri AFP.

Fosta Primă Doamnă a Americii, a cărei rată de popularitate a scăzut în ultimele săptămâni, a pretins anterior că utilizarea unui cont de e-mail privat, în locul unui cont de e-mail guvernamental, era mai practică pentru ea.

Pusă în fața acestei controverse, ea a declarat că nu ar mai lua aceeași decizie în prezent și că îi pare rău pentru confuzia creată în rândul americanilor, însă nu și-a prezentat scuze direct în legătură cu această chestiune. Într-un interviu difuzat marți de canalul ABC, ea și-a asumat întreaga responsabilitate pentru această decizie, afirmând că îi pare rău. ‘A fost o greșeală. Îmi pare rău, îmi asum responsabilitatea’, a declarat ea în emisiune.

Hillary Clinton a folosit exclusiv un cont de e-mail privat în perioada când a deținut funcția de secretar de stat al SUA (2009—2013). ‘Bineînțeles că mi-aș fi dorit să fi făcut o alegere diferită la acea vreme’, a spus ea săptămâna trecută, afirmând că ‘regretă’ faptul că această controversă ar putea fi ‘derutantă’ pentru public.

Controversa legată de contul său de e-mail a afectat campania candidatului democrat, cota sa de popularitate scăzând la 41%, potrivit unui sondaj Gallup publicat vinerea trecută, cea mai redusă rată de popularitate a sa din 1992.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.