Oprescu stă în aceeași celulă cu Mohammad Munaf

0

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, arestat pentru luare de mită, stă în aceeaşi celulă din Arestul Central al Poliţiei Capitalei cu Mohammad Munaf, condamnat la zece ani de închisoare în cazul răpirii jurnaliştilor în Irak, conform unor surse judiciare.

Oprescu a fost încarcerat în Arestul Central al Poliţiei Capitalei într-o celulă cu şase bărbaţi, printre care şi Mohammad Munaf, spun surse citate de Mediafax. Potrivit aceloraşi surse, colegii de cameră ai primarului Capitalei nu sunt consideraţi infractori periculoşi, majoritatea fiind arestaţi pentru infracţiuni economice.

Cu toate că Sorin Oprescu a avut dreptul la o primă vizită de când a fost introdus în arest, acesta nu a fost vizitat de nicio rudă. Conform regulamentului Arestului Central al Capitalei, miercuri, este zi de vizită pentru arestaţii al căror nume începe cu litera O. Astfel, miercuri, Sorin Oprescu ar putea fi vizitat de apropiaţi.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA sâmbătă noapte, iar duminică noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, primarul general al Capitalei ar fi primit, sâmbătă seară, de la şeful unei instituţii din subordine, 25.000 de euro, bani ce proveneau de la patru denunţători.

Mohammad Munaf, condamnat definitiv, în anul 2008, la zece ani de închisoare în dosarul răpirii celor trei jurnalişti români în Irak (Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian şi Sorin Mişcoci), a fost adus, pe 27 august, în România şi plasat în arest.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.