Cod galben de ploi și vijelii

Vremea se strică începând de astăzi. Meteorologii au emis averizare cod galben până vineri după-amiază pentru sud vestul ţării şi cod portocaliu de ploi, în noaptea de joi spre vineri, pentru judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş şi nordul judeţului Dâmboviţa. 

ANM a emis o avertizare, cod galben de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă de joi de la ora 16 până vineri la ora 16:00, pentru sud vestul ţării.

Ploile se vor intensifica şi se vor extinde în Oltenia, Banat, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei, precum şi în zona montană aferentă. Vor fi mai ales averse şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 25-30 l/mp şi izolat 50 l/mp. În sudul şi sud-vestul teritoriului vântul va avea intensificări, cu viteze de 50-55 km/h, iar în sudul Banatului şi pe crestele montane se vor depăşi temporar 70 km/h.

În noaptea de joi spre vineri, meteorologii anunţă intensificarea ploilor în judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş şi în zona de munte a judeţului Dâmboviţa, unde este semnalat Cod Portocaliu. Cantităţile de apă vor depăşi local 50 l/mp şi izolat 70 l/mp.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.