ELCEN: Afirmațiile președintelui CA al RADET București sunt false!

Share:

Având în vedere declarațiile eronate ale președintelui Consiliului de Administrație al RADET București, domnul Gabriel Dumitrașcu, din cadrul conferinței „Energia în priză, organizată joi de grupul de presă Bursa,cu privire la activitatea desfășurată de Electrocentrale București S.A. (ELCEN), Biroul de Comunicare și Relații Publice al ELCEN a transmis poziția societății:

„Afirmația domnului Gabriel Dumitrașcu, potrivit căreia „în București, MW-ul termic reglementat costă 216 lei, iar MW-ul electric în bugetul ELCEN este de 170 lei”, este falsă. În realitate, tarifele sunt următoarele: 157,83 lei/MWt orăpentru populație, respectiv 184,32 lei/MWt orăpentru consumatorii non-casnici. Prețurile sunt reglementate de ANRE, iar pentru anul 2015, prețurile au fost transmise prin Decizia nr. 2127/16.12.2014. Totodată, în bugetul ELCEN pentru anul 2015, prețul MW-ului electric/oră este de 340 lei.

De asemenea, faptul că președintele Consiliului de Administrație al RADET semnalează riscul ca populația Capitalei să rămână fără energie termică în sezonul de iarnă, reconfirmă situația critică în care se află RADET București. În ultimii ani, regia a renunțat la reviziile anuale programate și la probele de presiune hidraulică a rețelelor de transport, care aveau scopul de a depista problemele tehnice și a le soluționa. Din 1.000 Gcal/h primite de la ELCEN, RADET vinde consumatorilor din București circa 650-700 Gcal/h, restul fiind pierdute în atmosferă și în pământ prin rețeaua de transport spartă, neizolată termic corespunzător și nereparată, nemodernizată de ani de zile. Pierderile de energie termică pe rețele au ajuns la peste 38%. ELCEN consideră că, pentru eliminarea acestor pierderi, RADET și Primăria Municipiului București trebuie să întreprindă de urgență măsuri de reabilitare a rețelei primare de termoficare cu finanțarea, atât din surse proprii, cât și din fonduri structurale”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.