Invazia imigranților nu-i îngrijorează pe germani

Share:

Mai mult de jumătate dintre germani nu se simt amenințați de afluxul fără precedent de refugiați ajunși în Germania, relevă un sondaj de opinie publicat vineri, în timp ce o altă anchetă sociologică arată că germanii sunt nemulțumiți de modul în care Berlinul gestionează această criză, informează vineri Reuters.

Un sondaj realizat de agenția Infratest, pentru postul de televiziune ARD, indică faptul că 61% din germani nu sunt îngrijorați de numărul crescând de refugiați, în timp ce 38% susțin că se simt amenințați de acest fenomen.
Patru din cinci germani au afirmat că viața lor nu s-a schimbat ca urmare a imigranților și numai 2% au declarat că viața lor este clar afectată de valul de refugiați ajunși în Germania, informează Agerpres.
Un alt sondaj, realizat de agenția Emnid pentru canalul de televiziune N24, arată că majoritatea germanilor nu sunt mulțumiți de maniera în care cancelarul Angela Merkel gestionează criza refugiaților. Astfel, doi din trei germani consideră că atitudinea lui Merkel în acest caz este ‘mai degrabă greșită’ sau ‘foarte greșită’, iar 36% din germani sunt de părere că guvernul de la Berlin nu face suficiente eforturi pentru a ajuta refugiații.
Mai mult de un sfert dintre germani (27%) cred că guvernul face ‘prea mult’ pentru refugiați.
Sondajul Infratest a fost realizat în perioada 7 — 9 septembrie, pe un eșantion reprezentativ de 1.021 de cetățeni germani, iar sondajul Emnid a fost efectuat pe data de 9 septembrie, pe un eșantion reprezentativ de 1.000 de persoane.
Germania se așteaptă să primească 800.000 de cereri de azil în acest an, de patru ori mai multe decât anul trecut. Majoritatea acestor solicitări sunt formulate de cetățeni sirieni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.