Băsescu: Peste trei ani ne putem trezi cu bombe la metrou

Share:

Fostul președinte, Traian Băsescu, a afirmat sâmbătă seara, în cadrul emisiunii ”Special B1”, că el avertizează prin mesajele pe care le transmite cu privire la criza refugiaților asupra pericolelor care pot să apară la adresa securității României.

Totodată, fostul șef al statului a subliniat că dacă țara noastră acceptă să primească imigranți peste ”2 ani am putea să ne trezim cu bombe la metrou”.

Traian Băsescu s-a declarat siderat de atitudinea pe care a luat-o Asztalos Csaba Ferenc, preşedintele CNCD, care a precizat că afirmațiile făcute de fostul președinte sunt în atenția Consiliului. (Detalii AICI)

”Sunt absolut siderat de atitudinea publică a domnului președinte (n.r.Asztalos Csaba Ferenc, preşedintele CNCD). Eu nu am spus că musulmanii sunt toți teroriști, am spus că printre refugiați în mod categoric sunt și teroriști.

Am atenționat asupra faptului că printre minoritățile șiită și sunnită în Statele Arabe este o profundă adversitate și că își pun bombe unii la alții și am avertizat privind securitatea țării mele. Eu m-am referit strict la România, nu la Europa.

Dacă aș fi președinte, nu aș fi de acord ca o astfel de relocare să se facă în România. Am avertizat că peste 2-3 ani s-ar putea să ne trezim cu bombe la metrou.

Și dacă domnul președinte al CNCD dă scris că nu se va întâmpla așa, eu zic să îl ascultați pe el, dacă nu, eu zic să ascultați avertismentul unui fost șef de stat. Eu judec din punctul de vedere al unui fost șef de stat.

Fie că vorbim de Realitatea, Antena 3 sau România TV, înțeleg că sunt într-o acțiune furibundă împotriva mea, dar experiența mea de 10 ani mă obligă să avertizez public.

Aș fi vrut să văd o dezbatere despre problema refugiaților și o hotărâre a Parlamentului României legată de problema refugiaților. Nu aș vrea ca acceptarea unui număr mare de refugiați să ducă la instalarea unui stat polițienesc (n.r. în România).

Eu consider că îmi fac o datorie publică. Sigur, instituțiile statului vor să mă facă să tac. Resping această atitudine a președintelui CNCD. Eu îmi fac datoria să avertizez românii”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenție telefonică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.