Tragedie la Moscheea Sfântă de la Mecca. 87 de morți!

0

Cel puţin 87 de oameni au murit vineri, la Moscheea Sfântă de la Mecca, după ce o macara s-a prăbuşit peste oamenii aflaţi în pelerinaj.

Înregistrările video și fotografiile postate pe rețelele de socializare arată numeroase victime pline de sânge pe podeaua din incinta moscheii.

Un bilanţ provizoriu arată că peste 180 de persoane au fost rănite. Un prim bilanţ al victimelor indica 65 de morţi şi 154 de răniţi, dar acesta a fost revizuit pe măsură ce medicii au intervenit.

Tragedia de la Moscheea Sfântă din Mecca, aflată în vestul Arabiei Saudite, s-a produs cu zece zile înaintea începutului marelui pelerinaj musulman. Moscheea de la Mecca este considerată cel mai sfânt loc al islamului și locul unde se desfășoară pelerinajul anual (haj) la care orice musulman trebuie să participe măcar o dată în viață.

Conform relatărilor de la fața locului, în momentul incidentului orașul Mecca era afectat de o furtună, iar moscheea era plină de lume, vinerea fiind pentru musulmani zi de odihnă și rugăciune.

Respectiva macara era folosită la lucrările de restaurare și extindere a monumentului, unde pe 21 septembrie va începe pelerinajul anual, autoritățile saudite dorind să extindă capacitatea moscheii la circa 400.000 de metri pătrați.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.