Confruntări între poliția israeliană și palestinieni

0

Confruntări între poliția israeliană și palestinieni aveau loc duminică dimineață pe Esplanada Moscheilor (Muntele Templului pentru evrei) din Ierusalim, cu câteva ore înaintea celebrării Anului Nou evreiesc, transmite AFP.

Potrivit unor martori musulmani, polițiștii israelieni au intrat în moscheea Al-Aqsa, al treilea loc sfânt al musulmanilor, și au provocat pagube. Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al poliției israeliene, Luba Samri, a dezmințit informația.

Potrivit unui comunicat al poliției israeliene, un grup de tineri manifestanți palestinieni s-au baricadat în noaptea de sâmbătă spre duminică în moscheea Al-Aqsa în vederea ”perturbării” vizitelor evreilor la Muntele Templului înaintea începerii, duminică seară, a celebrării Anului Nou evreiesc.

”Manifestanți mascați care se aflau în moschee au lansat pietre și petarde către polițiști. De asemenea, la intrarea în moschee au fost găsite țevi susceptibile a fi umplute cu explozibili artizanali”, a adăugat poliția israeliană.

Violențele continuau duminică dimineață, forțele de ordine israeliene fiind nevoite să utilizeze grenade lacrimogene și asurzitoare contra manifestanților palestinieni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.