Expoziție Salvador Dali, la Bușteni

Share:

De aproape două luni, Salvador Dali este gazda tuturor celor care doresc să îi admire creaţiile la Castelul Cantacuzino din Buşteni!

Surprizele cu care a delectat publicul până în acest moment au fost demne de faima artistului: ouă gigantice împodobesc reşedinţa de odinioară a Nababului, canapele în formă de buze, ceasuri curgătoare, spectacole de flamenco, piese de teatru, toate au făcut deliciul vizitatorilor până în acest moment.

Dar iată că a venit vremea pentru o nouă surpriză semnată de inegalabilul artist suprarealist, Salvador Dali! Începând de ieri, 12.09.2015 puteţi admira tot la Castelul Catacuzino din Buşteni, litografia denumită: ‘Drumul către Pubol’!

Litografia este ultima reprezentare a Galei, soţia extravagantului Salvador Dali! Lucrarea prezintă povestea de dragoste dintre cei doi soţi iar Pubol este castelul pe care Dali l-a cumpărat pentru soţia sa, în semn de devotament. La achiziţionare, reşedinţa de la Pubol era în ruină, Salvador construind ulterior, pentru Gală, celebrul castel.

Gala a locuit la Pubol, în Spania, împreună cu amanţii săi, beneficiind de libertate din partea soţului ei! Iniţial, Gala a spus că va primi castelul în dar, numai dacă Salvador Dali îi va cere permisiunea de a o vizita, iar ea o va accepta. Gala a decedat la Port Lligart, pe 10 iunie, 1982, la vârsta de 88 de ani. Ultima călătorie a Galei, în Cadillacul său a fost de la Port Lligart, către Pubol. De aceea, lucrarea ‘Drumul spre Pubol’ ilustrează semnificaţia acestei călătorii!

Această operă este elementul surpriză acum la Castelul Cantacuzino din Buşteni, despre care, proprietarul castelului, dl Kurt Neuschitzer spune că a fost ‘mişcat de decizia spontană a colecţionarului de artă care a dorit să aducă această lucrare aici şi să o expună, alături de cele 211 gravuri semnate de marele artist!.

Nu este încă o litografie realizată de inegalabilul Salvador Dali ci este chiar ultimul portret pe care acesta i l-a realizat soţiei şi muzei sale, Gala şi este o şansă incredibilă pentru publicul din România de a o putea admira, chiar la Buşteni!’, remarcă dl Neuschitzer!

Proprietarul litografiei este doamna Irina Budrina, care a cumpărat această operă din Paris, cu mulţi ani în urmă.

Vă aşteptăm, aşadar, până pe data de 4 octombrie să faceţi cunoştinţă cu Salvador Dali, Gala şi inegalabila operă universală, semnată de geniul suprarealismului, chiar la Castelul Cantacuzino din Buşteni!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.