Munchen a ajuns la limita capacității sale de primire a refugiaților

0

Orașul Munchen, din sud-estul Germaniei, a ajuns la ‘limita extremă’ a capacităților sale de primire a refugiaților, după ce numai sâmbătă au sosit 12.200 dintre aceștia, a anunțat duminică poliția locală, citată de AFP.

”Ținând cont de cifrele înregistrate ieri (sâmbătă), este foarte clar că am ajuns la limita extremă a capacităților noastre” pentru a prelua solicitanții de azil care vin dinspre Balcani, via Ungaria și Austria, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Munchen.

Circa 6.700 de migranți au trecut sâmbătă frontiera ungaro-austriacă pe la punctul vamal Nickelsdorf, de unde și-au continuat drumul către Germania, conform poliției austriece, care se așteaptă la un flux asemănător și pentru duminică.

Pe de altă parte, sâmbătă s-a înregistrat un nou record al numărului migranților sosiți în Ungaria într-o singură zi — 4.330. Precedentul record, stabilit joi, era de 3.601 de sosiri.

Conform noii legislații adoptate la începutul acestei luni de parlamentul de la Budapesta, de la 15 septembrie trecerea ilegală a frontierei ungare se va pedepsi cu până la 5 ani de închisoare.

Referitor la noile norme, premierul ungar Viktor Orban a anunțat că de la jumătatea acestei luni orice imigrant care va intra ilegal pe teritoriul Ungariei va fi arestat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.