Germania reintroduce controalele la frontieră!

0

Guvernul german a decis să reintroducă provizoriu controalele la frontiera cu Austria, de unde vin zeci de mii de refugiați, suspendând astfel acordurile Schengen privind libera circulație în Europa, au scris duminică ziarele germane Bild şi Der Spiegel. În cursul după-amiezii, ministrul german de interne, Thomas de Maiziere a confirmat informaţia într-o declaraţie de presă.

Germania va introduce temporar controale la frontiera cu Austria din cauza afluxului masiv de refugiați care vin dinspre această ţară către Germania, a anunțat duminică ministrul de interne german Thomas de Maiziere.
Toți polițiștii federali au fost plasați în stare de alertă, scrie Der Spiegel pe site-ul său și „toți polițiștii disponibili vor fi trimiși în landul Bavaria pentru a închide frontierele”. Potrivit Der Spiegel, cancelarul german Angela Merkel l-a informat deja telefonic pe omologul austriac Werner Faymann despre noile măsuri. „Germania își închide frontierele cu Austria”, scrie la rândul său pe pagina online cotidianul Bild.
AFP amintește că, în numai două săptămâni, 63.000 de refugiați au ajuns la Munchen, din care 13.000 au sosit doar sâmbătă, orașul din sudul Germaniei ajungând la punctul de saturație. În noaptea de sâmbătă spre duminică, unii refugiați, care au venit cu trenul din Austria după ce au traversat Balcanii, s-au văzut nevoiți să doarmă sub cerul liber și chiar pe jos.
Germania, care se așteaptă în acest an la o cifră-record de 800.000 de solicitanți de azil, se confruntă cu un aflux fără precedent de refugiați, mai ales după ce a decis să nu-i mai returneze pe refugiații sirieni în țările prin care au intrat în Uniunea Europeană, unde aceștia ar fi trebuit să se înregistreze, potrivit Regulamentului Dublin.

Comisia Europeană a apreciat că Germania pare să fie acoperită din punct de vedere legal în ceea ce privește reintroducerea controalelor la frontiere, în special la frontiera sa cu Austria, adăugând că decizia Berlinului arată că este nevoie ca statele Uniunii Europene să fie de acord cu o abordare comună a problemei refugiaților.

„Reintroducerea temporară a controalelor la frontieră între statele membre este o posibilitate excepțională prevăzută în mod explicit și reglementată de Codul Frontierelor Schengen, în cazul unei situații de criză. La prima vedere, actuala situație din Germania pare să aibă acoperire în regulament”, a anunțat Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.