Bănicioiu vrea să pună taxe la companiile farmaceutice

Share:

Fiecare companie din industria farmaceutică ar trebui să plătească taxe la stat în funcţie de cât de mult consumă de la bugetul de stat, a declarat, marți, la „International Health Forum 2015”, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Proiectul de lege, care prevede noua variantă a taxei clawback, se află în Parlament, unde Ministerul Sănătăţii a trimis punctul său de vedere.

„Actuala formulă de calcul a taxei clawback poate fi îmbunătăţită. Există o iniţiativă, îmbrăţişată de o parte a industriei, de a colecta taxa în mod diferenţiat. Colectarea se face acum pe acelaşi procent, fie că este vorba despre medicamente generice, fie că este vorba despre cele inovative. Proiectul de lege se află în Parlament, unde Ministerul Sănătăţii a trimis punctul său de vedere. Fiecare companie ar trebui să plătească în funcţie de volumul de la bugetul de stat pe care îl consumă. Iar Casa Naţională de Asigurări de Sănătate are acelaşi punct de vedere”, a spus Nicolae Bănicioiu.

„International Health Forum 2015” este un eveniment al industriei româneşti de medicamente, organizat de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.