Coreea de Nord amenință SUA cu un atac nuclear

0

Coreea de Nord a anunţat, marţi, că este pregătită să folosească arme nucleare împotriva Statelor Unite şi altor inamici care duc „politici ostile nechibzuite” faţă de regimul lui Kim Jong-un.

Un oficial din domeniul energiei atomice, citat marţi de agenţia de ştiri oficială KCNA, Coreea de Nord îşi îmbunătăţeşte arsenalul de arme nucleare „în calitate şi cantitate”. „Dacă Statele Unite şi alte forţe ostile îşi continuă insistent politica ostilă nechibzuită faţă de Coreea de Nord şi au un comportament răutăcios, Coreea de Nord este pregătită să le facă faţă cu arme nucleare oricând”, a declarat directorul Institutului nord-coreean de energie atomică, relatează Romaniatv.net.

Principalul complex nuclear al Coreei de Nord de la Yongbyon include o centrală de îmbogăţire a uraniului şi un reactor pentru producerea plutoniului. Phenianul a ameninţat de multe ori în trecut că va folosi arme nucleare împotriva Statelor Unite, însă nu se ştie dacă deţine tehnologia de rachete pentru a atinge teritoriul american.

Coreea de Nord a anunţat luni că intenţionează să lanseze mai mulţi sateliţi. Aceste lansări, interzise de rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, sunt considerate o modalitate de a testa tehnologie de rachete balistice.

Oficialul citat marţi a reiterat că programul nuclear al Coreei de Nord este defensiv, „în faţa politicii extreme ostile a SUA şi a ameninţărilor nucleare la adresa sa”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.