Dragnea merge și în 2016 pe liste comune PSD-UNPR

0

Şeful interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, că îşi doreşte ca PSD şi UNPR să candideze pe liste comune la alegerile de anul viitor şi a precizat că, la Congresul  din 11 octombrie, trebuie clarificată relaţia cu partidul condus de Gabriel Oprea.

Dragnea a anunţat că partidul trebuie să-şi clarifice poziţia la Congresul din octombrie pentru a se putea pregăti pentru alegerile locale din 2016. „La Congres vom discuta serios despre politica de alianţe a partidului pentru anul 2016. Trebuie să ne clarificăm poziţia noastră, să stabilim politica de alianţe. Am spus-o şi în weekend la Timişoara că alianţa de centru-stânga pe care o are PSD cu UNPR este o alianţă în care eu o cred. „Nu am mai făcut întâlniri în alianţă ci doar în coaliţie. Relaţia PSD cu UNPR trebuie clarificată. Din partea mea există dorinţa de a avea o colaborare strânsă şi să mergem pe liste împreună. Sper ca şi din partea UNPR să fie aceeaşi dorinţă şi după Congres, dacă cele două partide hotărăsc asta, trebuie să începem să finalizăm rapid negocierile pentru candidaturile comune. Există şi un proiect de protocol de colaborare pentru alegeri pentru care o să-l finalizăm şi să-l aprobăm după Congres”, a precizat Liviu Dragnea, potrivit Romaniatv.net.

Conducerea PSD a decis, marţi, să organizeze Congresul extraordinar al partidului, în care va fi aleasă o nouă echipă la vârf, la data de 11 octombrie, a anunţat preşedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea.

Decizia finală va fi luată, săptămâna viitoare, de Comitetul Executiv Naţional. Victor Ponta a anunţat că nu va candida la nicio funcţie de conducere, în timp ce Dragnea spune că urmează să ia o decizie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.