Aleșii nu l-au vrut pe Vadim Tudor în Senat

Share:

Soţia lui Corneliu Vadim Tudor a solicitat ca sicriul cu trupul neînsufleţit al răposatului ei soţ să fie depus la Senat. Vicepreşedintele Senatului a declarat, în legătură cu această solicitare, că „nu este în acord cu poziţia geografică a României undeva în Europa”.

„Nu cred ca este o practica in lume ca cei care lucreaza in diverse functii de demnitate publica sa isi puna sicriul in institutiile respective atunci cand decedeaza. Va dati seama ce ar fi de exemplu, pe la Ministerul de Finante sau la alte ministere, daca toti fostii ministrii in momentul cand decedeaza isi pun sicriele acolo. O solicitare care nu cred ca este in acord cu pozitia geografica a Romaniei undeva in Europa”, a declarat Teodor Atanasiu, potrivit Agerpres.

Biroul permanent al Senatului a respins, marti, o solicitare depusa de sotia lui Corneliu Vadim Tudor ca trupul neinsufletit al fondatorului PRM sa fie depus la Senat. Doina Vadim Tudor inaintase conducerii Senatului o solicitare prin care cerea permisiunea ca trupul neinsufletit al sotului ei sa fie depus in incinta Senatului „in virtutea functiilor pe care acesta le-a detinut de-a lungul timpului in forul legislativ”.

„Am primit din partea doamnei Doina Vadim Tudor solicitarea aprobarii depunerii corpului neinsufletit al fostului senator Corneliu Vadim Tudor in holul Senatului. Defunctul a fost trei mandate senator in Parlamentului Romaniei si vicepresedinte al Senatului. De la momentul depunerii acestei scrisori si pana in momentul analizarii sale in Biroul Permanent corpul neinsufletit a fost depus deja la un lacas de cult si va ramane acolo, Biroul Permanent apreciind ca nu mai e nevoie sa fie deplasat de acolo in Senatul Romaniei. Toti membrii Biroului Permanent au luat la cunostinta ca este depus deja, ca au inceput si procedurile religioase acolo si nu avea niciun rost sa mai intrerupem acest lucru”, a declarat marti, dupa sedinta Biroului Permanent, vicepresedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru.

Plenul Senatului a ținut marți, la propunerea senatorului UNPR Șerban Mihăilescu, un moment de reculegere în memoria lui Corneliu Vadim Tudor. „Se impune un moment de reculegere în favoarea lui Vadim Tudor, fost senator, vicepreședinte al Senatului, candidat la președinție, așa că vă rugăm să păstrăm un moment de reculegere”, a afirmat senatorul Șerban Mihăilescu.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Corneliu Vadim Tudor a fost depus, marti, la Biserica Sfantul Gheorghe Nou din Capitala, in prezenta familiei si a apropiatilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.