UE nu mai vrea provocări între evrei și palestinieni

0

Uniunea Europeană a avertizat, marți, în legătură cu orice ‘provocări’ în urma violențelor comise pe Esplanada Moscheilor (Muntele Templului pentru evrei) din Ierusalimul de Est și și-a reiterat apelul la menținerea statu quo-ului acestui loc sfânt pentru musulmani și evrei, transmite AFP.

”Escaladarea violențelor constituie o provocare și o incitare la ură, în special în timpul sărbătoririi Anului Nou evreiesc și pe măsura apropierii sărbătorii musulmane a sacrificiului. Este esențial ca toate părțile să dea dovadă de calm și reținere”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Maja Kocijancic, relatează Romaniatv.net.

În pofida apelurilor internaționale la calm, tineri palestinieni și polițiști israelieni s-au confruntat din nou marți dimineață în zona Esplanadei Moscheilor, în a treia și ultima zi a sărbătorii Anului Nou evreiesc.

Potrivit unui comunicat al poliției israeliene publicat duminică, un grup de tineri manifestanți palestinieni s-au baricadat în noaptea de sâmbătă spre duminică în moscheea Al-Aqsa în vederea ”perturbării” vizitelor evreilor la Muntele Templului înaintea începerii, duminică seară, a celebrării Anului Nou evreiesc.

”Manifestanți mascați care se aflau în moschee au lansat pietre și petarde către polițiști. De asemenea, la intrarea în moschee au fost găsite țevi susceptibile a fi umplute cu explozibili artizanali”, a adăugat poliția israeliană.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.