Regizorul și actorul Dan Constantin Nasta-Popescu a murit

0

Regizorul și actorul Dan Constantin Nasta-Popescu a murit la vârsta de 96 de ani, informează Uniunea Teatrală din România (UNITER), printr-un comunicat transmis AGERPRES.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului va fi depus miercuri la capela Cimitirului Bellu Ortodox, iar slujba de înmormântare va avea loc joi, la ora 12,00.

Dan Constantin Nasta-Popescu a rămas cunoscut prin rolurile titulare interpretate în piesele „Despot Vodă” de Vasile Alecsandri, „Egmont” de Goethe, „Hamlet” și „Richard al III-lea” de William Shakespeare. În afară de activitatea artistică, Dan Nasta era unul dintre cei mai mari colecționari români de opere de artă.

Artistul își petrecea mare parte din timp căutând și cumpărând obiecte care să-i completeze colecția de artă medievală și etnografică menită să ilustreze evoluția socială și culturală a românilor. Ulterior, a donat această colecție complexului Palatele Brâncovenești — Mogoșoaia.

A fost distins cu Medalia comemorativă „150 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu” (2000) „pentru merite deosebite în studierea, editarea, promovarea sau interpretarea operei eminesciene” și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, categoria F — „Promovarea culturii” (2004) „pentru contribuțiile deosebite în promovarea culturii și civilizației românești, pentru realizarea unor programe complexe de mediatizare a acestora atât în țară, cât și peste hotare”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.