Iohannis: Situația lui Ponta, din ce în ce mai problematică

Share:

Președintele Klaus Iohannis a vorbit joi, după ședința CSAT, despre trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta, pentru complicitate la evaziune fiscală și fals în înscrisuri, în dosarul Turceni.

Șeful statului a spus că situația este complicată și pentru Ponta și pentru Guvern și pentru PSD, dar că cel mai mult are de suferit România.

Din acest motiv, Iohannis a spus că rămâne la propunerea lui din iunie și anume ca cea mai bună soluție ar fi ca premierul să își dea demisia.

„În timpul CSAT, pe media, a apărut o știre pe care vreau s-o comentez foarte pe scurt – trimiterea în judecată a prim-ministrului în dosarul în care e acuzat de anumite fapte penale. Situația este din ce în ce mai problematică pentru prim-ministru, este din ce în ce mai problematică pentru Guvern și din ce în ce mai problematică pentru PSD, dar trebuie să recunoaștem că imaginea Românie are foarte mult de suferit de pe urma acestei chestiuni. Sper să se analizeze situația cu toată răspundere și cei care pot veni cu soluții, să vina cu soluții. Părerea mea nu s-a schimbat. Cea mai simplă soluție, după părerea mea, este cea care am propus-o și în iunie”, a spus Iohannis.

Premierul Victor Ponta a fost trimis joi în judecată, în stare de libertate, iar senatorul Dan Șov, în control judiciar. Șeful Executivului este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălarea banilor și complicitate la evaziune fiscală.

Klaus Iohannis îi cerea premierului în iunie să demisioneze, după ce DNA a început cercetarea acestuia pentru fapte de corupție.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.