FMI: În trei ani, România poate întrece Cehia, Grecia şi Portugalia

Share:

În trei ani, România poate întrece Cehia, Grecia și Portugalia, dacă economia va continua să crească la fel ca în ultimii doi ani, o spune reprezentantul FMI în România, Guillermo Tolosa.

„Deja se întâmplă asta, nu se va întâmpla peste 50 de ani. În trei ani, România poate întrece Cehia, Grecia și Portugalia dacă economia va continua să crească la fel ca în ultimii doi ani. Estimările sunt că România va depăși aceste țări în trei ani, în termeni de mărime a economiei ca întreg”, a spus, joi, oficialul Fondului Monetar Internațional.
Tolosa a enumerat și obstacolele cu care România se confruntă și care ar putea să îi creeze probleme și pe viitor.

“Câteva dintre obstacolele cu care România se confruntă au de-a face cu lucruri concrete, care lipsesc în România, precum infrastructura, care este deficitară deocamdată. Acest subiect trebuie abordat foarte serios, inclusiv printr-o creștere a cheltuielilor”, a mai spus Tolosa.

Guvernul României a achitat integral împrumutul contractat de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), iar Banca Naţională a României (BNR) mai are de plătit trei rate, ultima fiind programată în ianuarie, potrivit reprezentantului rezident al FMI pentru România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.