Igaș sare la beregata lui Bănicioiu

0

Senatorul Constantin Traian Igaș a adresat o întrebare Ministrului Sănătății, domnului Nicolae Bănicioiu, referitoare la pierderile generate de proasta funcționare a sistemului cardurilor de sănătate. Sesizarea a venit din partea unor medici de familie care i s-au adresat senatorului arădean cu această problemă, în cadrul unei audiențe.

‘Deși suntem la doar două săptămâni de la introducerea obligatorie a cardului național de sănătate, problemele persistă, iar medicii de familie spun că sistemul informatic al Casei Naționale de Sănătate produce zilnic blocaje, dând peste cap toată activitatea lor și generând cozi interminabile pe holurile cabinetelor medicale. Fluidizarea nu apare, în schimb nervii tuturor sunt puși la încercare. Iar Ministrul Sănătății, deși atenționat printr-o scrisoare deschisă încă din mai, rămâne dator cu o soluție’ este de părere senatorul Constantin Traian Igaș.

Pierderile generate de acest sistem informatic găunos sunt și de ordin financiar, nu afectează doar timpul alocat pacientului. Unele servicii rămân nedecontate la Casa de Asigurări de Sănătate din cauza blocării cardului în cititor, iar medicii rămân cu pierderi în gestiune, pierderi care nu se mai pot recupera.

‘Deși medicii de familie au reclamat conducerii CNAS derapajele privind folosirea cardului de sănătate, tot ei sunt cei care suferă de pe urma unei erori a sistemului. Pe de o parte, pierd la serviciile pe care le prestează pacienților, pe de altă parte, riscă să piardă contractul cu Casa, dacă la un control sunt găsiți vinovați că nu folosesc cardul de sănătate. Iar toate efectele acestui haos se sparg în capul pacientului, cel care contribuie sau plătește pentru servicii pe care nu le primește sau le primește parțial’, declară senatorul Constantin Traian Igaș.

Senatorul arădean i-a solicitat Ministrului Sănătății să își asume acest blocaj, să îi găsească o soluție și să precizeze dacă banii pierduți de medicii de familie, pentru serviciile prestate și neînregistrate, vor putea fi recuperați.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.