„Toto și surorile lui” recomandat pentru o nominalizare la European Film Awards

0

„Toto și surorile lui” (România, Ungaria), în regia lui Alexander Nanău, se află printre cele 15 documentare europene recomandate pentru o nominalizare la cea de-a 28-a ediție a European Film Awards, a informat într-un comunicat Academia Europeană de Film (European Film Academy, EFA).

Potrivit documentului menționat, este pentru prima dată când Academia și EFA Productions anunță o astfel de listă — o decizie menită să semnaleze „recunoaștea importanței tot mai mari a cinematografului documentar european”, după cum a explicat producătorul israelian Marek Rozenbaum, membru în board-ul EFA.

Pe baza recomandărilor și a documentarelor trimise individual, o comisie formată din membrii board-ului EFA — Roberto Cicutto (Italia), Nadine Luque (Spania), Marek Rozenbaum (Israel), Ada Solomon (România), la care s-a alăturat expertul Paul Pauwels (European Documentary Network, Belgia) — a ales lista de documentare propuse pentru nominalizare.

Dintre acestea, membrii EFA vor vota cinci nominalizări pe baza cărora va fi ales „Documentarul European al Anului 2015”, care va fi anunțat în timpul ceremoniei de premiere din 12 decembrie de la Berlin.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.