Deutsche Bank își reduce prezența în Rusia

Cea mai mare bancă din Europa, Deutsche Bank, își va închide anul acesta divizia de corporate banking and securities din Rusia, în cadrul programului de restructurare menit să reducă costurile și riscurile, transmit Deutsche Welle, Bloomberg și Reuters.

Deutsche Bank va continua să ofere clienților prețuri pentru instrumentele financiare ruse și servicii bancare clienților de bază din Rusia.

Presa a anunțat că în urma deciziei vor fi concediați aproximativ 200 din cei 1.300 de angajați ai Deutsche Bank din Rusia.

Și alte instituții financiare importante și-au redus prezența în Rusia, inclusiv BNP Paribas SA, Raiffeisen Bank International AG și Munich Re.

La sfârșitul săptămânii, Deutsche Bank a anunțat că președintele subsidiarei sale din Rusia va părăsi Moscova pentru Germania. Plecarea vine pe fondul investigațiilor lansate la sediul din Moscova de către Deutsche Bank și Departamentul Justiției din SUA.

Deutsche Bank a anunțat recent că-și va reduce costurile anuale cu 3,5 miliarde de euro și se va retrage din mai multe țări în care operează în prezent, în ideea de a-și crește profitabilitatea.

De asemenea, în cadrul unui program de restructurare programat până în 2020, a cărui implementare va costa 3,7 miliarde de euro, grupul Deutsche Bank intenționează să reducă activele băncii sale de investiții cu 200 miliarde de euro și să închidă 200 dintre cele aproximativ 730 de sucursale.

Deutsche Bank intenționează să renunțe la un sfert din numărul total de angajați — 23.000 de persoane — în special în activitățile tehnologice și prin divizarea subsidiarei sale PostBank, au declarat luni surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Pe plan global grupul bancar va rămâne cu aproximativ 75.000 de angajați, în urma reorganizării finalizate de noul director general John Cryan, care în iulie a preluat controlul celei mai mari bănci din Germania cu promisiunea reducerii costurilor.

Deutsche Bank operează în prezent în circa 70 de țări din întreaga lume și în primul trimestru al acestui an a realizat un profit net de 544 milioane de euro, jumătate față de profitul de 1,1 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, după ce recent a plătit o amendă record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobânzilor Euribor și Libor în perioada 2005 — 2009.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.