13 morți în urma cutremurului din Chile

0

Cutremurul urmat de tsunami care a lovit puternic nordul și centrul Chile s-a soldat cu 13 morți și șase dispăruți, potrivit unui nou bilanț prezentat vineri, la 48 de ore după catastrofa ale cărei pagube afectează mii de persoane, relatează AFP.

„Numărul deceselor a urcat la 13”, a declarat ministrul adjunct de interne Mahmud Aleuy, în cursul unei conferințe de presă organizate la sediul din Santiago al Biroului național pentru situații de urgență (Onemi).

De asemenea, șase persoane sunt date dispărute după cutremurul de pământ cu magnitudinea 8,3 care a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi și a fost urmat de tsunami. Precedentul bilanț anunțase 12 moți și cinci dispăruți.

Noua victimă este un bărbat al cărui corp a fost găsit de poliție pe una din plajele portului de pescuit Coquimbo, invadat de apele mării după seism.

În această zonă situată la 400 de kilometri nord de Santiago, catastrofa a făcut peste 1.500 de sinistrați, 262 de clădiri au fost avariate și mai mult de 24.000 de familii sunt lipsite în continuare de electricitate la 48 de ore după cutremur, al șaselea ca violență din istoria Chile și cel mai puternic înregistrat în acest an în lume.

Starea de urgență a fost decretată în regiunea Coquimbo, unde președinta Michelle Bachelet s-a deplasat de două ori pentru a se întâlni cu locuitorii.

Valuri uriașe au lovit centrul mai multor orașe de pe litoralul Oceanului Pacific, în regiunile Coquimbo și Valparaiso.

În capitala Santiago, cutremurul a scos în stradă mii de chilieni speriați. Seismul a fost resimțit în mai multe regiuni din Argentina și până la Buenos Aires, la 1.400 de kilometri de epicentru, unde clădirile s-au zguduit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.