„I Am Bucharest”, la Elite Art Gallery

Share:
În perioada 20 septembrie – 15 octombrie, Elite Art Gallery va desfăşura un nou proiect de popularizare a valorilor capitalei româneşti, intitulat I Am Bucharest.
În acest sens, proiectul propune o metodă inovatoare şi interactivă – expunerea unei instalații textile cu două personaje ce întruchipează Bucureştiul personificat. Instalația va fi expusă în cinci locații emblematice pentru Bucureşti, locuri în care trecătorii vor fi invitați să se fotografieze, întruchipând astfel ideea de Bucureşti. Fotografiile vor fi printate pe loc sau pot fi accesate pe pagina de Facebook a galeriei, unde vor fi încărcate ulterior.

Proiectul are la bază un concept marcat de eclectism, întocmai caracterului Bucureştiului, iar cele două personaje vor alătura mai multe simboluri şi elemente reprezentative pentru oraş, redate în tehnici textile.Participanților li se vor înmâna obiecte-suvenir, traiste şi broşe. Unul dintre obiectivele proiectului este de a facilita accesul la evenimente interactive inedite realizate prin tehnici neconvenționale care reprezintă Bucureştiul, de a promova obiectivele culturale din Bucureşti, astfel publicul larg din Bucureşti şi din străinătate va conştientiza potențialul cultural al oraşului.

Traseul itinerant este reprezentat de locuri emblematice ale Bucureştiului, după cum urmează: pe data de 18 septembrie la Festivalul de muzică alternativă desfăşurat la Gara Băneasa, începând cu ora 17:00; în zilele de 19 şi 20 septembrie în Piața George Enescu, între orele 16:00 şi 19:30, în cadrul Festivalului George Enescu; cu ocazia Nopții Albe a Bucureştiului, pe 19 septembrie, în Centrul Vechi – la Hanul Gabroveni şi în fața Băncii Naționale, începând cu ora 21:00. În restul perioadei, între 21 septembrie şi 15 octombrie, instalația se va găsi în incinta Elite Art Gallery, disponibilă pentru fotografiere.

Născut ca o necesitate emergentă, proiectul denumit „I am Bucharest” încearcă în primul rând să revizuiască relația „artă-privitor/consumator/ spectator”, acesta din urmă devenind în proiectul nostru parte componentă a produsului artistic. Ca o variantă a evenimentelor de tipul happening-ului, performing, instalații supradimensionate sau alte genuri de exprimări în care vizitatorul participă la lucrarea de artă, aducând propriul aport în întregul concept regizat de către artistul vizionar, fiind parte a creației, I am Bucharest încearcă să depăşească barierele dintre opera de artă, produsul vizual şi spectator, instaurând o nouă posibilitate: fiecare poate fi Bucureşti. Proiectul pleacă de la motivaţia de implicare a publicului în procesul de conştientizare a ideii că un oraş este reprezentat înainte de toate de oamenii care fac parte din respectiva comunitate. Ne dorim să oferim oportunitatea de a stimula într-un mod creativ publicul, printr-o metodă care apelează la artă şi ludic, pentru a atrage atenţia asupra problematicii ridicate de asumarea aparteneţei la comunitatea bucureşteană, într-o notă pozitivă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.