Papa Francisc: Cuba şi SUA să persevereze în reconciliere!

Share:

Papa Francisc îndeamnă Cuba şi Statele Unite să persevereze în reconciliere. Suveranul Pontif se află la Havana, într-o vizită istorică. El salută de asemenea cooperarea care s-a îmbunătăţit foarte mult între Guvernul cubanez şi Biserica Romano-Catolică.

Papa Francisc a fost primit sâmbătă pe aeroportul din Havana de preşedintele Raul Castro, un ateu care s-a declarat în trecut un mare admirator al lui Francisc, născut în Argentina. Suveranul Pontif a dat mâna cu Raul Castro şi a primit flori de la un grup de copii cubanezi.

Papa a îndemnat Cuba şi SUA să ofere un exemplu pentru lume şi „să persevereze” în reconciliere şi apropierea diplomatică, în care el a jucat un rol major, potrivit Reuters.”De câteva luni încoace, am asistat la un eveniment ce ne umple de speranţă: procesul de normalizare a relaţiilor”, a spus Suveranul Pontif. „Îndemn liderii politici să persevereze pe această cale, ca un exemplu de reconciliere pentru întreaga lume”, a adăugat Papa Francisc, într-un discurs la aeroportul din Havana.

El a salutat de asemenea cooperarea care s-a îmbunătăţit foarte mult între Guvernul cubanez şi Biserica Romano-Catolică şi a încurajat Cuba să continue să ofere libertate pentru Biserică, pentru a-şi îndeplini misiunea.

Francisc este al treilea Papă care vizitează Cuba comunistă, după Ioan Paul al II-lea în 1998 şi Benedict al XVI-lea în 2012. El are programată duminică o întâlnire şi cu fostul preşedinte, Fidel Castro. La Havana, primul contact important al Papei cu mulţimea va fi slujba de duminică din Piaţa Revoluţiei.

Papa Francisc urmează să se ducă marţi în Statele Unite, unde va rămâne până pe 27 septembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.