Procurorii nu vor o confruntare între Băsescu și Firea

Parchetul General a respins cererea fostului preşedinte Traian Băsescu de a se confrunta cu Gabriela Firea, în dosarul în care este acuzat de ameninţare, informează România TV.  Băsescu a avansat şi ideea medierii conflictului, însă senatorul PSD nu a dat însă un răspuns dacă este de acord sau nu cu mediatorul.

Băsescu a cerut, la ultima audiere de la Parchetul General, să fie confruntat cu senatorul PSD, Gabriela Firea, în dosarul de ameninţare.

Băsescu a fost audiat, săptămâna trecută, timp de o oră la Parchetul General. Avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaş, a declarat că, în timpul audierilor de vineri, s-a întâmplat ceea ce se aştepta să se întâmple.

„Şi anume sa se traga de timp. Sa se gaseasca o modalitate ca sa amane solutionarea acestui dosar, ceea ce inculpatul Traian Băsescu a practicat astăzi. (…) Este  o tergiversare, pentru că s-a mai solicitat in continuare pe aceeasi idee, nu se dau declaratii, dar vreau sa dau declaratii. S-a solicitat, fără să se dea declaraţii, o confruntare cu doamna  Firea. Urmeaza sa se pronunte procurorul de caz”, a  spus Bolcaş.

Zilele trecute, Traian Băsescu a  anunţat că vrea să apeleze la un mediator în conflictul cu senatorul PSD Gabriela Firea, spunând că nu este normal ca procurorii să se ocupe de disputa dintre doi politicieni.

„Hai, frate, la mediator…Uite, vă promit că-mi voi trimit mâine avocaţii nu la procurori, ci la dl preşedinte să stabilim un mediator şi să-i fac propunerea doamnei Firea, să mediem cu un mediator această dispută. E foarte important să dăm atenţie acestei instituţii în cazurile mici. (…) Cât de ridicoli putem fi dacă împingem către justiţie toate ambiţiile noastre? De aceea, o să îmi trimit avocaţii, să vedem dacă reuşim prin mediator, poate prin ocazia asta se arată şi utilitatea mediatorului, ca oamenii să înţeleagă cât de valoroasă e această instituţie publică”, declara Băsescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.