Salonul de carte Bookfest, la Cluj-Napoca

Salonul de Carte Bookfest revine cu a patra ediţie la Cluj-Napoca între 24 – 27 septembrie, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central „Simion Bărnuţiu”.  

În cele patru zile ale evenimentului, iubitorii de lectură vor avea ocazia să descopere ultimele oferte ale celor mai mari edituri din ţară dar se vor putea întâlni şi cu autori consacraţi alături de ultimele lor apariţii editoriale. În premieră, la Bookfest vor fi prezentate spectacole de teatru de păpuşi dar şi experimente de fizică cu ocazia Nopţii Cercetătorilor Europeni.

Evenimentele editoriale vor fi concentrate sâmbătă, 29 septembrie, când medicul nutruţionist Mihaela Bilic şi editura Curtea Veche vor lansa cel mai proaspăt volum intitulat „Sănătatea are gust. Ghid de slăbit”. Cartea oferă o metodă originală de a scăpa de obsesia dietelor şi a kilogramelor în plus: psihonutriţia, un model echilibrat de a ne gestiona propria viaţă şi alimentaţia.

Tot în aceeaşi zi, editura Humanitas va lansa cartea „Horea în grumaz. Înger păzitor şi ispită”, proaspăt ieşită de sub tipar, scrisă de Grigore Leşe, iar neobositul căutător al autenticelor valori populare se va afla în faţa publicului clujean pentru a-şi încânta admiratorii.

Tânărul cercetător Alexandru Muraru îşi va prezenta volumul „Cum supravieţuieşte monarhia într-o republică?”, apărut tot la editura Curtea Veche Publishing, carte analizează tranziţia de după 1989 din perspectiva regalităţii, cu o privire obiectivă care lasă cititorului ocazia de a decide dacă întrebarea din titlu este valabilă, şi în ce măsură se aplică în prezent.

Cititorii vor avea ocazia de a se întâlni şi cu scriitorul Radu Paraschivescu, care vine să discute despre volumul „Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecţie de perle româneşti“, bestseller Bookfest iunie 2015. De asemenea, autorul va citi în premieră dintr-o nouă carte, aflată în pregătire la editura Humanitas.

Vizitatorii Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca sunt aşteptaţi cu o ofertă de circa 10.000 de volume la cele mai bune preţuri şi din cele mai variate domenii. Vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din ţară: Humanitas, Curtea Veche Publishing, Polirom, Rao, Nemira, Herald, Litera dar şi distribuitori precum Okian (reprezentanţi Pearson-Longman în România).
Studenţii şi profesorii Facultăţii de Fizică a Universităţii „Babeş-Bolyai” vor veni la Bookfest pe 25 septembrie pentru a prezenta publicului de toate vârstele unele dintre cele mai spectaculoase experimente de fizică pentru a serba şi în acest an Noaptea Cercetătorilor Europeni, eveniment dedicat popularizării ştiinţei şi învăţării într-un mod cât mai plăcut.

Pe lângă numeroasele cărţi la preţuri reduse care li se adresează, copiii au şi un alt motiv de bucurie la a patra ediţie a Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca: spectacole gratuite oferite de Teatrul de Păpuşi Puck, atât în limba română, cât şi în cea maghiară.

Citește și

Cmentariile sunt închise