Oprescu vrea să scape de arestul preventiv

0

Sorin Oprescu vrea cu orice preţ să scape de arest. Primarul Capitalei a făcut cerere de înlocuire a arestului cu o măsură mai blândă, informează România TV. Între timp, procurorii fac noi demersuri în anchetarea lui Sorin Oprescu; desigilează tot ce au ridicat la percheziţiile din casa şi biroul fostului primar.

Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru 30 de zile, încearcă pe orice cale să obţină o pedeapsă mai blândă, asta incluzând chiar şi arestul la domiciliu. Astfel, Oprescu a făcut o cerere de schimbare a măsurii preventive, înregistrată luni la Tribunalul Bucureşti, iar de îndată ce va primi şi un termen, ea va fi judecată. Sorin Oprescu speră ca judecătorii să considere că poate fi trimis în arest la domiciliu sau control judiciar.

Pe 14 septembrie, Curtea de Apel București a respins ca nefondată contestația lui Oprescu și a menținut decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile, dată pe 7 septembrie de Tribunalul București. DNA îl acuză pe edil de luare de mită, însă Oprescu susţine că este nevinovat şi nu reprezintă un pericol public. Tribunalul Bucureşti urmează să stabilească o dată pentru judecarea cererii de înlocuire a arestului preventiv.

Până se va judeca acest termen, ancheta procurorilor DNA merge mai departe. Sunt percheziţii informatice în plină desfăşurare, care presupun inclusiv analizarea tuturor imaginilor de pe camerele de supraveghere ridicate de procurori la percheziţiile de la Ciolpani.

Duminică seară, Sorin Oprescu a fost dus la DNA, iar audierile au durat până luni dimineaţă în jurul orei 5.00, când edilul a fost transportat în arestul Poliţiei Capitalei. Luni dimineaţă, la ora 7.00, Oprescu a fost dus la vila sa din Ciolpani, acolo unde au loc percheziţii.

„Sorin Oprescu se simte foarte obosit din punct de vedere fizic, având în vedere maratonul de peste 19 ore la care a fost supus, dat fiind faptul că s-a aflat la dispoziţia autorităţilor de duminică seară, ora 22.00, cu ocazia momentului în care a fost condus la DNA. Ulterior s-a emis pe numele său ordonanţa de reţinere începând cu orele 0.30. Apoi a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, în jurul orei 5.00, iar la 7.00, luat şi dus la percheziţiile care a loc la domiciliul domniei sale din Ciolpani.

Vizavi de faptă, Sorin Oprescu nu a pretins în mod direct sau indirect sume de bani sau foloase necuvenite sau prestări de servicii. Dacă nu a pretins, nici nu a primit”, a declarat, luni dimineaţă, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu.

Luni dimineaţă, la DNA a fost adus la audieri fostul şofer al lui Sorin Oprescu. „Clientul meu fost reţinut pentru mai multe infracţiuni, printre care şi complicitate la luare de mită. I s-au adus la cunoştinţă învinurile, drepturile pe care le are. El a spus că nu recunoaşte nimic”, a declarat avocatul fostului şofer al lui Sorin Oprescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.