Tupeu: Pesediștii îl susțin, în unanimitate, pe premierul Ponta!

Share:

Reuniune importantă, luni, la PSD. Social-democraţii s-au întrunit în şedinţa Comitetul Executiv Naţional pentru a lua decizii legate de organizarea Congresului extraordinar în care se va alege noua conducere a partidului, dar şi pentru a discuta situaţia premierului Victor Ponta, trimis în judecată de DNA. Şedinţa s-a dovedit, în final, fără emoţii pentru Ponta: CEx a votat în unanimitate sprijinul pentru menţinerea PSD la guvernare cu Victor Ponta premier, relatează Romaniatv.net.

Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat (PSD), convocat luni, de la ora 11.00, a stabilit măsurile pentru organizarea Congresului din luna octombrie și va discuta, totodată, situația creată de trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta.

Liviu Dragnea spunea că premierul are în continuare sprijinul partidului, însă partnerul de coaliţie, Călin Popescu Tăriceanu, a avertizat că trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta va determina, probabil, o criză politică. Tot luni, PNL ar urma să depună moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Victor Ponta a declarat că va rămâne la Palatul Victoria atâta vreme cât va avea sprijinul coaliţiei de guvernare. „Mergem mai departe”, a spus Victor Ponta, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

El a mai spus că „este important să avem stabilitate”. Ponta a precizat că opinia majoritară a celor din partid a fost că trebuie continuată guvernarea, pentru că „este o guvernare bună”, pe care nici măcar Opoziţia nu o contestă din punctul de vedere al rezultatelor economice.

Premierul a mai spus că nu este nevoie de un vot de încredere şi în coaliţie.

Congresul va avea loc pe data de 18 octombrie, şi nu 11 octombrie, aşa cum s-a anunţat iniţial, iar începând de luni, 21 septembrie şi până marţi, 29 septembrie, se vor putea depune candidaturile pentru şefia PSD.Liviu Dragnea a spus că este bine că exista mai multi membri ai partidului care îşi depun candidaturile, pentru că asta înseamnă că „PSD este un partid viu”.
De asemenea, s-a stabilit că un candidat la funcţia de preşedinte PSD trebuie să aibă o vechime de minim trei ani, să fie susţinut de propria organizaţie şi de alţi 16 colegi din alte organizaţii şi să fie validat de către Comitetul Executiv.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.